Hopp til innhold

Ønsker velkommen til stort lademøte i Oslo

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag arrangerer Oslo og Akershus elbilforening «Det store lademøtet» på Kuben videregående skole i Oslo.

Møtet er en oppfølging for å støtte arbeidet med å få bygd ut et høyt antall ladepunkter i Oslo og Akershus, sier Geir Rognlien Elgvin i Oslo og Akershus elbilforening. – Nye bygg som settes opp i dag vil ha ladepunkter som en del av parkeringsanlegget. Men de fleste som bor i Oslo og Akershus bor i borettslag og sameier. Medlemmene våre er svært opptatt av å ha mulighet for å lade der man bor, og da trengs det kunnskap for å både velge riktig leverandør, og å dimensjonere anlegget riktig, sier Rognlien Elgvin. Geir Rognlien Elgvin Tidligere i år arrangerte lokalforeningen også et svært godt besøkt møte om lading, på Litteraturhuset i Oslo (bildet). – Da etterspurte mange flere råd, og ikke minst hvilke leverandører som kan gi tilbud og installere en ladeløsning. Resultatet ble dette møtet, sier Rognlien Elgvin. Denne uka kom nyheten om ny støtteordning for bygging av ladeinfrastruktur i borettslag og sameier i Oslo. – Vi har bedt byrådet i Oslo om å sende en som kan mye om temaet, så Daniel Rees (byrådssekretær for miljø og samferdsel) holder en presentasjon om de nye støtteordningene som ble vedtatt nå. Noen kommuner i Akershus bidrar med penger, og andre tar det som prosjekter fra sak til sak. Vi skal snakke litt om dette også, forteller Rognlien Elgvin.

Meld deg via Facebook!

Møteprogram

18:00 – Velkommen ved Geir Rognlien Elgvin

18:05 – Daniel Rees presentere byrådets satsing med støtteordninger for borettslag og sameier i Oslo

18:20 – Isak Oksvold fra Aspelin Ramm: Slik bygde vi 100 ladeplasser på Vulkan

18:30 – Magne Storebø og Tormod Bergheim fra Norsk elbilforening: Erfaringer og råd om hvordan du får til gode ladeløsninger der du bor

18:50 – Det finnes mange leverandører som kan tilby gode løsninger for oppsett på lading fra 1 bil til flere hundre.

Disse er:

Disse fire får litt tid til å presentere sine løsninger i plenum, og så har alle tid frem til klokken 20:00 til å snakke med hver enkelt om sine utfordringer på ladefronten.