Du kan lade med Elbilforeningen på 2.770 hurtigladere i vinterferien: Over 800 nye hurtigladere tilgjengelige i Ladeklubben siden i fjor
Nå kan du bruke Elbilforeningens ladebrikke på over 2.770 hurtigladere i hele Norge. Det er en økning på over 800 hurtigladere, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.
Det viser ferske tall fra ladestasjonsbasen Nobil.no.
Den sterke veksten i ladestasjoner der man kan lade enkelt med Elbilforeningens ladebrikke, gleder generalsekretær Christina Bu.
– Vi satser mye på å kunne tilby enkel lading til medlemmene våre, for vi vet at mange syns mylderet av selskaper og betalingsløsninger er for komplisert, sier hun.
Enklere lading når med alt på ett sted
Medlemmer i Elbilforeningen kan altså bruke den blå ladebrikken til å betale for ladingen på et nettverk av ulike ladestasjoner, selv om hurtigladerne eies av ulike selskaper.
Fordelen er at du registrerer bankkortet ditt bare én gang i appen Ladeklubben. Deretter kan du ta i bruk ladebrikken som er forhåndsregistrert hos alle ladeselskapene som deltar i samarbeidet.
Det er også mulig å starte ladingen via Ladeklubben-appen, dersom du ikke har med den blå brikken.
– Det er viktig at lading er enkelt. I vår siste undersøkelse blant elbileiere, «Elbilisten 2023», sier 90 prosent at de ønsker å lade på tvers av ladeselskaper, sier Bu.
Vi gjør lading lekende lett!
Bli medlem og få enkel lading på tvers av flere ladeselskaper, eksperthjelp på elbil og lading, medlemsfordel på ladebokser og mye mer!
Her kan du bruke Ladeklubben og den blå ladebrikken
I Norge kan du bruke Elbilforeningens ladebrikke på over 2.770 hurtigladere, blant annet hos disse ladeselskapene:
- Recharge har 1.606 hurtigladere fordelt på 389 ladestasjoner
- Kople har 747 hurtigladere fordelt på 192 ladestasjoner
- Ionity har 268 hurtigladere fordelt på 37 ladestasjoner
- Ishavsveien har 87 hurtigladere fordelt på 27 ladestasjoner
- E.ON Drive & Clever har 83 hurtigladere fordelt på 21 ladestasjoner
- Ragde Charge har 73 hurtigladere fordelt på 14 ladestasjoner.
I tillegg kommer drøyt 200 hurtigladere hos flere mindre selskaper
Dette er en økning på over 800 hurtigladere siden vi gjorde en opptelling på samme tidspunkt i fjor.
Du får også tilgang til nær 5.800 normalladepunkt i Norge med ladebrikken, viser den norske ladestasjonsdatabasen Nobil.no.
Dette er altså lading der du bruker din egen ladekabel, og kan få en ladefart på inntil 22 kW.
Og på toppen av dette kan du bruke ladebrikken på til sammen 600.000 ladepunkt over hele Europa.
Hurtiglading vs. normallading
Hurtigladere gir deg raskt påfyll av strøm underveis. Hurtigladere gir minst 50 kW ladeeffekt (DC) og ladekabelen er alltid fastmontert på laderen med CCS og/eller Chademo ladekontakt.
Normalladepunkt er for lading i flere timer når du kommer fram til destinasjonen, og kalles derfor gjerne destinasjonslading. Ladeboksen, eller ladestolpen, kan gi opptil 22 kW ladeeffekt (AC) med Type 2 ladekontakt. Husk at du må ha med din egen ladekabel for denne typen lading.
Offentlig eide selskaper nekter å åpne opp
Elbilforeningen jobber for at alle ladeselskapene skal åpne opp løsninger som gjør at man kan bruke en betalingsløsning på tvers av selskaper, slik som Ladeklubben.
Da vil forbrukerne slippe å laste ned mange ulike ladeapper og registrere betalingsinformasjon gang på gang.
Fortsatt er det noen ladeselskaper som ikke ønsker å åpne for dette. Den siste tiden har blant annet de offentlig eide ladeselskapene Eviny og Mer fått kritikk for å nekte å åpne sine nettverk.
– Det har blitt bygget rekordmange hurtigladere de siste to årene, så det kommer til å bli en mindre utfordring at ikke alle er med på slike løsninger. Men særlig på Vestlandet, der Eviny er store, klager våre medlemmer på at Eviny ikke tillater lading med Elbilforeningens ladebrikke, sier Christina Bu.
Husk den blå ladebrikken i vinterferien
For å få tilgang til alle hurtigladerne i Ladeklubben, må medlemmer i Elbilforeningen registrere betalingskortet sitt i appen Ladeklubben. Når det er gjort, kan den blå ladebrikken brukes på alle laderne som inngår i samarbeidet.
– Å lade med ladebrikke er ofte enklest. Da slipper du å finne riktig lader i en app, det kan jo innimellom være litt knotete – særlig når fingrene blir kalde i kulda, mener Christina Bu
Det er også veldig trygt å bruke den blå ladebrikken. Du får opp et varsel i appen Ladeklubben hver gang en lading starter, og du kan kan enkelt sperre ladebrikken på «Min Side» om du er så uheldig og mister den.
– Eller kontakt vår medlemsservice, så får du hjelp – vi er døgnåpne, oppfordrer Christina Bu.
Bli medlem!
Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!