Hopp til innhold

Elbilforeningens vintertest 2022: Snøføyke, holke – og en liten tur i grøfta

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble både kolonnekjøring og en tur på glattisen da seks biler fikk bryne seg mot hverandre i Elbilforeningens femte store vintertest.

– Som alltid ønsker vi oss skikkelig vintervær og kulde, sa Elbilforeningens testsjef Ståle Frydenlund før vi la ut på årets vintertest.

Uten å røpe for mye, kan vi fortelle at ønsket ble innfridd. Det ble lange dager i bratte bakker, strålende fjellandskap og en kjølig opplevelse på Tisleifjorden for det åtte personer sterke testteamet.

Helt knirkefritt gikk det heller ikke. Blant annet fikk en av sjåførene seg en liten tur i grøfta – uten å nevne navn.

Selvfølgelig var det tatt høyde for slike hendelige uhell, og bilen var heldigvis på veien igjen etter kort tid – uten en skramme.

Slepetauet måtte for øvrig frem igjen noen timer senere samme dag, men da av en helt annen årsak.

LADEPAUSE: Selv om bilene som deltok i årets test har god rekkevidde, ble det selvfølgelig noen ladestopp underveis. Her fra BKK/Evinys stasjon på Fagernes. Foto: Jamieson Pothecary

Nye, spennende øvelser

Testen foregikk med base på Gol i Hallingdal mandag til torsdag forrige uke, og resultatene dukker opp i form av en rekke artikler og videoer på Elbil.no (og i sosiale medier) i dagene fremover.

Bilene og testsjåførene var gjennom en rekke nye øvelser, deriblant:

Det ble også en spennende tur i kolonne over Hemsedalsfjellet, som dere kan lese mer om her.

Elbilforeningens vintertest 2022:

Seks elbiler i den «umulige» øvelsen kolonnekjøring

Følgende biler var med i årets test:

KIA I KULDE: Kia EV6 var blant de deltagende bilene i årets vintertest. Her på vei langs Vangsmjøsa i retning Filefjell. Foto: Jamieson Pothecary

Kalde fingre og spektakulære bilder

– Samtlige testbiler har firehjulsdrift. Med et begrenset antall biler fikk vi muligheten til å gå i dybden på hver enkelt, sier testansvarlig Frydenlund.

Vår fotograf fikk kjørt seg ekstra hardt på denne turen, og returnerte fra fjellet med kalde fingre, 6000 bilder og flere timer med video, deriblant spektakulære droneopptak.

Det er med andre ord bare å glede seg og følge med på Elbil.no i dagene fremover!

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!