Hopp til innhold

Tesla åpner Oslos største hurtigladestasjon til sommeren

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

MER KRAFT: Teslas ladenettverk blir stadig større. Nå etablerer de 18 nye Supercharger-ladestolper midt i Oslo Sentrum.

I et parkeringshus midt i Oslo sentrum kommer de første City Supercharger-stasjonene.

For å gjøre det lettere å være Tesla-eier i store byer, utvider Tesla ladenettverket sitt til urbane områder – som en prøveordning.

– Stasjonen i Sentrum P-hus i Oslo vil ha 18 Supercharger-ladestolper, med mulighet for senere utvidelse til totalt 40 Superchargere. I tillegg vil det være 6 Destination Chargere tilgjengelig for Tesla-eiere som skal ha et lengre opphold i byen, opplyser kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge.

I løpet av det neste året planlegger Tesla ytterligere tre Supercharger-stasjoner i Oslo: Disse skal plasseres  på Skøyen, Lysaker og Ullevaal.

Tesla har også bekreftet planer om City Supercharging-stasjoner i Bergen, Stavanger og Trondheim, som alle åpner senere i år.

LES OGSÅ: Teslas ladenettverk øker – 6000 ladere på 600 steder

Store vekstplaner

Samtidig oppdaterer Tesla vekstplanene for det neste året, og øker antallet planlagte stasjoner det neste året til over 40 nye stasjoner i Norge, inkludert de som åpnet i starten av 2021.

I tillegg til de over 30 som ble annonsert i januar, er disse lagt inn på kartet:

2,57 pr. kWt

Gjennomsnittsprisen for Supercharging på norske Tesla-stasjoner er 2,57 kroner per kWt.

V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt. Det betyr at en Model 3 Long Range kan lade opptil 120 kilometer rekkevidde på fem minutter på en V3 Supercharger. I følge Tesla selv estimerer de at en typisk ladeøkt vil være på om lag 15 minutter.

PRIS-SJEKK: Her er de billigste og dyreste hurtigladerne