Hopp til innhold

Renault Group og Volvo Group har dannet Flexis SAS: Volvo begynner med varebiler

NOE ANNET: Renault lanserte nylig Master, en tvilling til Nissan Primastar. Den nye elektriske varebilserien blir trolig noe helt nytt, skal vi tro pressemeldingen fra Renault Group og Volvo Group, som nå har dannet selskapet Flexis SAS.

Renault Group og Volvo Group har dannet Flexis SAS, et nytt selskap som skal utvikle og produsere elektriske varebiler.

Volvo og Renault har dannet et nytt selskap.

Sammen skal de utvikle en helt ny serie av lette elektriske nyttekjøretøyer. Produksjonen er planlagt å starte i 2026, ifølge pressemeldingen fra selskapene.

Kjøretøyene skal bygges på en såkalt skateboardplattform, designet for å tilby høy fleksibilitet for ulike karosserier til en lav pris.  

Det vil bli flere batterialternativer for å tilby riktig rekkevidde og nyttelast til gunstigst mulige priser.  

Gledelig for brukerne er at det også kommer batterier med 800 volt arkitektur. Det vil gi rask lading, et must når man har folk på lønn stående å vente.

Renault Master E-Tech Electric:

Denne får 410 km rekkevidde

Logistikk og elvarebiler

Plattformen får navnet Software Defined Vehicle (SDV) og vil gi varebilene dedikerte tjenester for å øke effektivitet og inntjening for eierne.

Renault og Volvo hevder at denne løsningen vil redusere globale driftskostnader med 30 prosent for flåteoperatørene.

Volvo vant internasjonal lastebilpris:

Første gang en elektrisk lastebil vinner prisen

Renault Group skal stå for utvikling og produksjon av den elektriske plattformen i stor skala, mens Volvo Group skal tilby sin store kundebase av profesjonelle logistikkselskaper, globale service-nettverk og brede erfaring innen oppetid og produktivitetstjenester.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

Gammelt vennskap

Volvo, Renault Trucks, og Renault Group har jobbet sammen om lette nyttekjøretøy i mer enn 35 år, materialisert ved distribusjon i begge nettverkene av Renault Master og Trafic.

Renault Kangoo E-Tech Electric:

Denne varebilen har noe ingen andre har

– Vi er glade for å ta enda et steg i vår reise mot bærekraftige transportløsninger gjennom det nye selskapet. Volvo Group er opptatt av å fortsette å tilby sine kunder komplette transportløsninger som hjelper dem å avkarbonisere verdikjedene sine. Vi ser en økende etterspørsel etter ren, effektiv og sikker bytransport, og partnerskap og samarbeid er nøkkelen for å oppnå dette, sier direktør Martin Lundstedt i Volvo Group i pressemeldingen.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også