Hopp til innhold

Populære reisemål: Her kan du ladeparkere med Elbilforeningens ladebrikke i sommer

The Twist
THE TWIST: På Kistefos museum i Jevnaker med det verdenskjente «The Twist» er det til sammen 30 ladeparkeringsplasser tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Visit Norway – Field Productions

Her er noen utvalgte populære reisemål hvor du kan ladeparkere med Elbilforeningens ladebrikke, mens du gjør noe mye gøyere enn å vente på hurtiglading.

Med Elbilforeningens ladebrikke og Ladeklubben kan du ladeparkere nesten overalt i hele Europa. Her viser vi noen eksempler, og gir deg noen enkle laderåd for hvordan finne frem i ladejungelen.

Bryggen i Bergen
BRYGGEN: Skal du til bryggen i Bergen kan du lade på over 100 ladeparkeringer rundt omkring i byen. Ladetilbudet fra Bergen kommune er tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Andrea Giubelli – VisitNorway.com

Som medlem av Elbilforeningen kan du bruke ladebrikken på over 6 500 ladeparkeringer i Norge. Og på elbilferie i Sverige kan du bruke ladebrikken på over 11 000 ladeparkeringer. Tilsvarende tall for Danmark er over 22 000.

I hele Europa samlet har du med Ladeklubben tilgang til nesten 600 000 ladeparkeringer.

Få en bedre elbilhverdag!

Få Elbilforeningens ladebrikke som gir deg enkel lading i Norge og Europa, eksperthjelp på elbil og lading, supertilbud på veihjelp og mange andre attraktive medlemsfordeler.

I appen Ladeklubben finner du ladeparkeringene ved å velge «alle» øverst til venstre i ladekartet. Da vises både hurtigladere og ladeparkeringer. Om du velger ikonet trakten nederst til høyre kan du filtrere ytterligere på ladekontakter og hastigheter:

Skjermbilde Ladeklubben
FINN LADEPARKERING: I appen Ladeklubben finner du ladeparkeringer.

Sjekk prisen

Husk å sjekke prisen for ladeparkering i appen Ladeklubben. Særlig i utlandet kan prisene variere mye og inkludere pris for både strøm og tiden du står parkert.

Kunstilo
KUNSTSILO: Nye Kunstsilo i Kristiansand er et must å besøke i sommer, og da byr Kristiansand kommune på rundt 100 ladeparkeringer rundt om i byen – tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Alan Williams Photography / Kunstsilo

Ellers kommer ofte parkeringsavgift i tillegg, og/eller tidsbegrensning. Sjekk skiltingen på stedet for å unngå bøter.

Om du skal være på et sted lenger enn det tar å lade opp batteriet på elbilen, er det fint å flytte elbilen din til en vanlig parkeringsplass når du har ladet ferdig. Da får flere elbilister mulighet til å lade.

Nordlyskatedralen
NORDLYS: Skal du besøke Nordlyskatedralen i Alta kan du ladeparkere på Amfi Alta like i nærheten med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Sven-Erik Knoff – Visit Norway

Trenger jeg å ta med egen ladekabel?

Når man hurtiglader, bruker man kabelen på hurtigladeren. Når man ladeparkerer, går ladingen saktere og man må ofte ha med sin egen kabel.

Så rådet fra Elbilforeningen er: Ta alltid med en Type 2 ladekabel på tur. Det er den kabelen du bruker til ladeboksen din hjemme.

I tillegg kan det være lurt å ta med kabel for nødlading (lading med stikkontakt), men skal du bruke denne bør du lese disse viktige rådene først.  

Fiske i Lofoten
LOFOTEN: Vesterålen Kysthotell i Lofoten tilbyr besøkende 6 ladeparkeringer, tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Lad mens du sover eller har det gøy

Det aller beste er å lade elbilen mens du sover. Stadig flere hoteller tilbyr lading og det er perfekt å starte dagen med fulladet batteri.

Flere kjøpesentre, restauranter og andre fasiliteter har også ladetilbud til sine gjester.

Legoland i Danmark
LEGOLAND: For alle barnefamilier som skal til Legoland er det for eksempel 20 ladeparkering tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke ved Lego House, 15 minutters gange fra Legoland. Foto: Jamieson Pothecary / elbil.no

Det er nå rekordmange hurtigladere å velge blant. Men det er også mulig å kjøre elbil uten å hurtiglade.

Det sjekket Elbilforeningen ut allerede for to år siden da vi kjørte fra Kristiansand til Geiranger uten å hurtiglgade. Det hadde ikke gått uten ladeparkering. Bli inspirert av turen her.

LISEBERG: Gøteborg er en populær destinasjon for nordmenn, og i Nordstan P-hus i sentrum er det 73 ladeparkeringer tilgjengelig med Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Liseberg AB/Johannes Rösell

Les også