Toyota bZ4X

Endelig kommer Toyotas første elbil!

Etter nesten sytten millioner solgte hybrider kommer Toyota endelig med helelektriske kjøretøy. Disse blir kalt bZ – beyond Zero. Innen 2025 har Toyota som mål å tilby 15 batterielektriske biler, av disse er sju bZ-modeller. Først ute er crossoveren bZ4X – der bZ altså viser til den elektriske drivlinja, 4 betyr firehjulsdrevet og X står for crossover.

Bilen er lett gjenkjennelig Toyota, med skarpe vinkler og kanter som vi har blitt kjent med å se fra den japanske produsenten. Av spennende designdetaljer tyder det på at de, som Tesla, går for et flatt F1-ratt.

Videre skal styringen være av så kalt «Steer-by-wire». Dette systemet skal gi føreren bedre kontroll, fjerne påvirkning fra humper og dumper i veidekket og av bremsing, slik at den gir mer presis respons. Ifølge Toyota skal bilen da bli enklere og morsommere å kjøre.

Toyota er ennå sparsommelige med detaljene, men den skal være bygget som en elbil fra grunnen av på deres nye elbilplattform e-TNGA. Bilen skal ifølge Toyota ha klasseledende effektivitet, en rekkevidde på 400-500 km, og like romslig som en sedan takket være lang akselavstand.

Bilens pris er ennå ukjent, men vi blir ikke overrasket om den legger seg mellom 400 000 og 500 000 kroner, der de fleste andre crossoverne i dette segmentet ligger. Kommer for salg i Europa sommeren 2022. 

Les mer i vår nyhetsartikkel fra lanseringen av Toyota bZ4X.