Hopp til innhold

Elektrisk Land Rover kommer i 2024

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

6 Nye elbiler fra Land Rover innen 2025.

Men den elektriske utgaven av Jaguar XJ er vraket.

Jaguar Land Rover sliter voldsomt med å nå klimagassutslippene på sine biler. Det er kanskje ikke så rart, når de har bygget hele forretningsmodellen på å produsere store og tunge luksusbiler og SUV-er, som tilfeldigvis også har store motorer. 30 nye elmodeller fra General Motors Riktignok er det fleste bilene blitt elektrifisert i form av ladbare hybrider. Men når teknologi og batteristørrelse ikke henger med de beste i klassen, bidrar de ikke nok til å få ned utslippene tilstrekkelig. Hjemlandet har i tillegg annonsert at det ikke blir lov å selge nye fossilbiler fra 2030, så nå foregår det en kraftig snuoperasjon i konsernet. Ford investerer 187 milliarder kroner på elbil

Fem elektriske fra Land Rover

15. februar annonserte Land Rover at de skal komme med sin første helelektriske bil i 2024. I løpet av det påfølgende året, skal det komme ytterligere fem elektriske modeller. Den siste dieselbilen ruller ut fra fabrikken i 2026 og innen 2030 skal alle biler være helelektriske. Trolig vil resten være ladbart. Det vil nærmest forandre hele imaget til merket, som ikke for mange år siden la en tydelig merkestrategi for Range Rover, Discovery og Defender. Range Rover-modellene skulle være de ultraluksuriøse terrengbilene, Discovery de praktiske og brukervennlige, mens Defender skulle være hardhausen som tar deg over alt, gjerne i ekspedisjoner. Strategien vil trolig fortsette.
Thierry Bollore presenterte de elektriske planene for Jaguar Land Rover de neste årene. Foto: JLR
Det blir mildt sagt spennende å se bilene som kommer, for det er ingen tvil om at en elektrisk drivlinje absolutt har noe å bidra med når det gjelder fremkommelighet, gjennom den 70 år gamle testløypa på fabrikken i Solihull.

Jaguar helelektrisk fra 2025

Jaguar skal også redefineres som luksusmerke og bli helelektrisk fra 2025. Dette til tross for at de har vraket den annonserte helelektriske XJ soms kulle kommet neste år, og dermed blir forsinket. I dag er det bare I-Pace som er helelektrisk – og blir dermed alene om å være det noen år til. Vi må forvente en helt annen design og et helt annet uttrykk for elbilene som kommer. Under presentasjonen var det dessverre ikke så mye som èn antydning om spesifikasjoner til de nye elbilene som skal komme.