Hopp til innhold

Ellen fant elbilnøkkel i grøfta – Elbilforeningens ladebrikke «fant» eieren

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

BELØNNET MED ROSER: Ellen Hagen fra Tau i Rogaland fant en bilnøkkel mens hun plukket søppel. Elbilforeningens ladebrikke hjalp henne med å gjenforene den med eieren. Foto: Privat

Ellen Hagen fant mer enn bare skrot da hun plukket søppel. Og Elbilforeningens ladebrikke kan være nyttig til mer enn bare enklere lading.

14. april var det invitert til søppelplukking i Rogaland. En av dem som tok søppelposen fatt og ble med på dugnaden «Hele Rogaland rydder», var Ellen Hagen fra Tau.

Men det var ikke bare søppel hun fant. I veikanten fant hun også en bilnøkkel. Men det eneste sporet hun hadde var Elbilforeningens ladebrikke, som også hang på knippet.

– Der sto også telefonnummeret til Elbilforeningen og et nummer som identifiserte selve brikken. Så jeg tenkte jeg kunne prøve å ringe dette nummeret først. Hvis de kunne hjelpe, trengte jeg kanskje ikke levere bilnøklene til politiet, forteller den samvittighetsfulle finneren.

GRATIS NØKKELSERVICE: Her er bilnøklene Ellen Hagen fant. To telefonsamtaler senere var nøklene tilbake hos eieren, takket være Elbilforeningens ladebrikke. Foto: Ellen Hagen

Flere «gjenforeninger» hver uke

Og det er nettopp slik «nøkkelservice»-funksjonen er ment å fungere, ifølge Aina Terese Strand, leder av medlemsservice i Norsk elbilforening.

– Mange medlemmer har fått igjen bilnøklene sine etter at finneren har kontaktet oss, sier hun

Aina Terese Strand i Norsk elbilforening.

Hver ladebrikke har sitt eget nummer som i Elbilforeningens databaser knyttes opp mot det enkelte medlem idet vedkommende registrerer seg.

Ladebrikken inneholder, som Ellen Hagen fant ut, også en henvisning til Elbilforeningens nettside, der eventuelle finnere kan ta kontakt – eller bare ringe på nummeret de også finner der – 90 70 45 45.

– Det skjer faktisk flere ganger i uken at vi sørger for at norske elbilister gjenforenes med eieren sin på denne måten, opplyser Strand.

Hun forteller at av hensyn til personopplysningsloven oppgir avdelingen hennes aldri data om eieren til folk som har funnet bilnøklene.

– Men vi har lov til å spørre finneren om det er greit at vi formidler vedkommendes kontaktinfo til eieren, slik at eieren igjen kan ta kontakt. Til dags dato har nøkkel og eier blitt lykkelig gjenforent i alle tilfellene vi kjenner til, sier Strand, og legger til:

– Og vi ville nok fått høre om det dersom de ikke gjorde det.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med ny elbil

Smart «gratisforsikring»

Elbilforeningens nøkkelservice fungerer altså som en smart «gratisforsikring» for medlemmer av Elbilforeningen. Som medlem her får du, som du sikkert vet, også Elbilforeningens ladebrikke.

Forutsetningen er at du registrerer ladebrikken hos oss, men det bør du jo gjøre uansett for å kunne bruke den sømløst på ladestasjonene rundt omkring.

Å erstatte bilnøkler som har blitt rotet bort, er ingen billig fornøyelse. En sjekkerunde Din Side foretok for en tid siden, viste at å få erstattet en tapt bilnøkkel kostet fra 1.500 til godt over 6.000 kroner, avhengig av bilmodell – og med en gjennomsnittskostnad et sted midt imellom.

En tilleggsirritasjon er selvsagt også alt det praktiske styret, og tiden det tar, noe heldigvis elbilisten på Jæren slapp i forrige uke.

Fikk ros – og roser

Kort tid etter at Ellen Hagen i forrige uke kontaktet Elbilforeningen, hadde hun eieren av den tapte bilnøkkelen på tråden. Ikke lenge etter var bilnøkkel og eier gjenforent.

Og finneren ble belønnet med en bukett roser.

– Det hadde jeg ikke forventet. Men det var jo ekstra hyggelig av eieren å gi meg en liten belønning fra naturen i form av blomster når man har vært ute og plukket søppel, sier Hagen.

Det skulle bare mangle, mener bilnøkkelens eier:

– Hun fortjente det, og bilnøkkelen fungerte fremdeles fint, selv om den hadde ligget der i grøfta en stund. Utrolig kjekt at det var ladebrikken som gjorde at den fant veien tilbake til oss, sier Terje Haugvaldstad, som forteller at det er stor rift om elbilen i husholdningen blant familien på fem. 

LES OGSÅ: Nå kan du få reiserute fra ElbilAppen direkte opp på skjermen i din bil

Smart også for bedriftsmedlemmer

Det er fort nok gjort å rote bort bilnøkkelen når man er alene. Verre er det når flere i familien som deler på nøkkelen.

Men størst sjanse for at den forsvinner er det kanskje likevel i bedrifter, der et stort antall personer deler på et kanskje tilsvarende antall bilnøkler.

For bedrifter kan det derfor være ekstra lurt å tegne bedriftsmedlemskap i Norsk elbilforening.

Et slikt medlemskap koster 1500 kroner i året, og inkluderer fem ladebrikker – og muligheten til å bestille ekstra ladebrikker til 150 kroner per stykk.

Og i tillegg alle de andre medlemsfordelene medlemskapet gir, får du også automatisk nøkkelservice med i medlemskapet når du registrerer ladebrikkene – helt gratis.