Hopp til innhold

Her finner du hurtigladestasjonene i Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Elbilforeningens ladekart har vi samlet alle hurtigladestasjonene til de ulike operatørene i Norge.

Vi har spurt ladeselskapene i Norge om de er ladeklare for årets elbilsommer. Hvor mange lyn- og hurtigladere kan de tilby og hva gjør de for å hindre ladekø i sommer?

Ifølge den nasjonale ladestasjonsdatabasen Nobil er det nå over 2700 hurtigladere i Norge. Rundt 1900 av disse er en miks av hurtig- og lynladere og de resterende 800 er Tesla superladere.

Ifølge Elbilisten 2020 sier nesten halvparten av elbileierne at de skal på elbilferie i sommer.

På Elbilforeningens ladekart finner du alle hurtigladestasjonene i Norge uavhengig av ladeoperatør. Er du medlem i Elbilforeningen kan du logge inn i ElbilAppen og finne det samme ladekartet tilpasset din elbil og du kan også planlegge reiseruter med forslag til ladestopp underveis.

Under har vi forsøkt å sammenfatte hvor mange ladere de forskjellige ladeoperatørene i Norge har. Du får tilgang til de aller fleste med Elbilforeningens ladebrikke.

Hurtigladestasjoner er antall lokasjoner med en eller flere hurtig- og lynladere. Hurtigladere fra 50 kW ladeeffekt og lynladere fra 150 kW. Antallet viser hvor mange elbiler som kan lade samtidig. Forbehold om feil og mangler.

Fortum Recharge

Fortum Recharge bygger ut hurtigladere i Norge, Sverige og Finland. Fortum Recharge oppgir at de nå har rundt 100 lynladere og 750 hurtigladere fordelt på 320 hurtigladestasjoner.

– Vi har godt driv i utbyggingen og kommer til å øke takten ytterligere ut over høsten, opplyser Fortum Recharge.

Grønn Kontakt

Grønn Kontakt oppgir at de nå har 121 lynladere og 477 hurtigladere i sitt nettverk fordelt på rundt 250 hurtigladestasjoner. Grønn Kontakt bygget ut ladenettverket kraftig i 2019, og fortsetter satsingen i 2020. Hovedvekten av de laderne de etablerer i år, vil være lynladere.

– Grønn Kontakt jobber kontinuerlig for å gjøre det enkelt å kjøre grønt. Det betyr at vi også i år jobber med mange spennende lokasjoner rundt omkring i landet, hovedsakelig i tilknytning til våre partneres servicetilbud, opplyser Grønn Kontakt.

BKK

BKK opplyser at de nå har rundt 200 lynladere og over 210 hurtigladere fordelt på rundt 90 hurtigladestasjoner i sitt nettverk.

– Vi jobber kontinuerlig med utbyggingen og i løpet av noen uker skal Olrud på Hamar, Liertoppen, Tista i Halden, Lom, Svelgen, Kolbotn, Ulsteinvik og Tjøme være i drift. BKK har bygget svært mange ladestasjoner med god kapasitet og inkludert lynladere på de fleste av disse. Vi håper dette blir et godt bidrag til en fin opplevelse med elbilene i sommer. Så oppfordrer vi til at man tar en prat med andre elbilister og tar seg en tur i nærområdet når man lader. Da blir lading en god pause der man får sett litt mer av Norge, opplyser BKK.

Lyse

Lyse opplyser at de i samarbeid med BKK bygget opp et stort hurtig- og lynladenettverk i Rogaland og Agder med 58 hurtigladere og 12 lynladere.

– Vi har blant annet fokusert på store lokasjoner, som Jernbanelokket med sine 34 ladepunkter, og Sandnes med sine 18 ladepunkter. Utover disse søker vi å alltid ha minimum 3-4 ladere per lokasjon. Denne sommeren åpner vi nye hurtigladere langs E39 – på Ålgård – og på Tau i Strand kommune – begge sentrale steder for utfart. Også østover langs Suleskarvegen er det ladepunkter, både ved Byrkjedalstunet og i Sirdal. I tillegg jobber vi med å øke antall ladere og stasjoner både sørover og nordover, opplyser Lyse.

Circle K

Circle K har nå 62 lynladere og 84 hurtigladere som de drifter selv. I tillegg kommer ladere fra Ionity, Grønn Kontakt og Tesla på Circle K sine stasjoner. I alt 82 av Circle K-stasjonene i Norge tilbyr nå lading for elbiler.

– Circle K har i løpet av det siste året satt opp et stort antall hurtigladere og lynladere på nye stasjoner, både egne ladere og ladere fra partnere.  På mange ladestasjoner er det også utvidet med flere lynladere, som gir bedre kapasitet og mindre sjanse for kø ved lading i sommer. På stasjoner med god plass er det også lagt vekt på å bygge «drive-through» ladeplasser med sideplasserte ladere, som gjør det enklere for mange å koble til ladepluggen, noe som igjen gjør sommer-ladingen enklere og raskere, opplyser Circle K.

Ionity

Ionity er eid av tyske bilprodusenter og bygger ut et europeisk nettverk av lynladere. I Norge har Ionity 15 lokasjoner med i alt 72 lynladere for elbiler med CCS-kontakt. På Ionity sitt ladekart er det tre lokasjoner som står oppført under utbygging, Klett i Trøndelag, Øyer i Innladet og Bagn i Viken. Ionity har 4-8 lynladere på de fleste lokasjoner med 350 kW ladeeffekt.

Tesla

Tesla bygger ut sitt eget europeiske nettverk av superladere og har for øyeblikket 65 lokasjoner i Norge med til sammen 802 lynladere. Disse kan bare brukes av Tesla sine egne elbilmodeller X, S og 3.

Kople

Kople er et nytt ladeselskap eid av Ringerikskraft. Kople tilbyr foreløpig 18 lynladere og 22 hurtigladere i sitt nettverk.

– Vi har utvidet vårt ladetilbud og forsterket ladenettverket vårt med ladehub Hønefoss, som andre uken i juli suppleres med 4 nye superladere og 2 hurtigladere. Det blir da totalt 5 superladere og 10 hurtigladere på E16 avkjøringen ved Hønefoss. Fargebruk og merking på våre ladere gjør enkelt det å komme til våre ladesteder og finne den ladestasjonen du trenger raskt, slik at tiden du bruker på stedet går til lading, opplyser Kople.

Supercharge

Supercharge er et nytt ladeselskap som nå har 22 lynladere og 16 hurtigladere i sitt nettverk. I løpet av året vil de nesten tredoble antall ladere. De vil også tilby trådløs kortbetaling på sine nye ladere uten behov for forhåndsregistrering.

E.ON

E.ON Drive har lenge bygget ladeinfrastruktur i Sverige og Danmark og har nå også nylig etablert seg i Norge. Foreløpig har E.ON i Norge 2 hurtigladestasjoner med til sammen 3 lynladere og 6 hurtigladere.