Hopp til innhold

Nissan Leaf med nok en milepæl: Hvor mange slike er det solgt i Norge?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

blogg-20140708-leaf 800
EL-STARTEN: Nissan Leaf-eventyret fortsetter med over 75.000 registrerte biler i Norge.

Vi kan svare på spørsmålet med én gang. Nissan Leaf har nå passert 75.000 eksemplarer her i landet, og er fremdeles Norges soleklart mest populære elbil.

Nissan Leaf, elbilen som på mange måter symboliserer gjennombruddet for salget av nullutslippsbiler, feirer 75.000 solgte biler i Norge.

Den ble for første gang introdusert i Norge høsten 2011, og viste seg å bli en umiddelbar suksess.

Nissan Leaf ble mange nordmenns første elbil – og er fortsatt valget til mange el-debutanter.

Over 28.000 hurtigladere i hele Europa:

Her kan du hurtiglade med Ladeklubben

Full uttelling

Allerede i 2013 var Leaf Norges tredje mest solgte personbil. Og i 2017 hadde modellen blitt registrert på 30.000 bilister i Norge.

Feiret 30.000 LEAF med første og siste eier

Den ble populær fra første sekund. Med en størrelse som utfordret den klassiske 5-seteren, komfort som hvilken som helst annen personbil og en konkurrende pris – hadde Nissan truffet et voksende marked som etterspurte mer miljøvennlige alternativer.

Når vi spoler frem til i dag, ser vi at Nissans storsatsing på et helelektrisk alternativ ga full uttelling. Den viste samtidig andre bilprodusenter at det var et stort marked for salg av nullutslippsbiler.

Nå har det elektriske startskuddet til Nissan passert 75.000 solgte biler i Norge, og er fortsatt Norges mest solgte elbil.

Nissan LEAF i Drammen
NISSAN LEAF: Ikke et ukjent syn på norske veier. Eller på norske havneanlegg.

Fortsatt populær

I dag er den elektriske modellen fra Nissan fortsatt den som beveger seg mest på norske veier.

De siste årene har vi sett en eksplosjon i satsingen på elektrisk blant bilfabrikantene, der mylderet av elektriske modeller fra de ulike bilprodusentene kommer fortere enn vi klarer å si «elektrisk».

Til tross for at store bilfabrikanter stadig kommer med nye elektriske alternativer i ulike prissegment, er fortsatt Leaf et populært alternativ i Norge med over 3000 solgte modeller i år.

«Vi i Nissan er stolte over at denne modellen fortsatt i dag er en aktuell modell i skogen av nye elbiler i det norske markedet», skriver Nissan i en pressemelding i forbindelse med markeringen.

Batterihelsetest av Nissan Leaf og e-NV200:

En sliten varebil og mysteriet Leaf 

Mest solgte bil

Da andre generasjon Leaf ble introdusert til markedet i starten av 2018, ble dette den mest solgte bilen i Norge det året.

Dette var den første gangen – i noe land – at en elbil gikk helt til topps i salgsstatistikken.

Så hvor mange Leaf-er går det i dag på norske veier? Ifølge tall vi har hentet fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), er tallet per i dag 71.050.

Jubileumstallet fra Nissan inkluderer bruktimport, mens bestandstallet fra OFV inkluderer både bruktimporterte og -eksporterte Leaf-er.

Tallene fra OFV viser også at 1187 Leaf er vraket i Norge siden modellen kom på markedet.

SALGSVINNER: Leaf 2.0 ble den mest solgte bilen i Norge i 2018.

Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen, er tydelig på at bilen har hatt en sentral betydning i den norske elbilrevolusjonen:

– Nissan Leaf er på mange måter modellen som banet vei for masseproduserte elbiler, og Leaf skal ha sin del av æren for elbilens suksess generelt. Det er bare å gratulere Nissan med denne siste milepælen.

Nissan LEAF mest solgte bilmodell i 2018

Nissan markerte nylig det runde tallet med kake, blomster og festtaler under overtakelsen av jubileums-Leafen i Norge.

Silje Starheim heter ny-Leaf-kjøper nummer 75.000, og overrekkelsen fant sted hos forhandleren Mobile Skøyen i Oslo.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også