Hopp til innhold

Mer vil ha mer: Ladeselskapet Mer ekspanderer igjen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

HAR KJØPT ELMTRONICS: Det norskeide ladeselskapet Mer har i dag kunngjort at de har kjøpt det britiske ladeselskapet Elmtronics.

I dag ble det kjent at Statkraft-eide Mer fortsetter ladesatsingen i Storbritannia med et nytt oppkjøp.

I fjor vinter intervjuet vi den da ferske konsernsjefen i det Statkraft-eide ladeselskapet Mer, Kristoffer Thoner, hvor han fortalte om hvordan selskapet var godt i gang med å utvide virksomheten i flere land, deriblant Storbritannia.

Ekspansjonen var faktisk allerede i gang da Mer ikke het Mer, men Grønn Kontakt, noe som kom klart frem da vi snakket med daværende Grønn Kontakt-sjef Ole Henrik Hannisdahl sommeren 2020.

I dag ble det kjent at Mer utvider sin satsing i det britiske lademarkedet ytterligere, ved at de nå overtar det britiske ladeselskapet Elmtronics.

Norge snart størst i Sverige?

Selve «beviset» på Mers ambisjoner

Elmtronics er en leverandør og installatør av ladeinfrastruktur for elbiler. Selskapet ble etablert i 2016, og tilbyr ladeinfrastruktur for britiske bilflåter, arbeidsplasser, offentlige institusjoner og hjem.

I Storbritannia jobber de blant annet med NHS Trusts og private selskaper for å designe, installere og vedlikeholde sine ladeløsninger.

Kjøpet av Elmtronics er en viktig posisjonering for det norskeide selskapet i det britiske markedet, mener Mer-sjef Thoner.

EKSPANDERER I UK: Kristoffer Thoner, konsernsjef i Mer Group.

– Dette er selve beviset på Mer sine ambisjoner om å akselerere overgangen til elektrisk mobilitet i Storbritannia, sier Thoner i en pressemelding.

Satser på flåte- og arbeidsplasslading

Han peker på mens Mer UK per i dag hovedsakelig har satset på offentlig hurtiglading, fokuserer Elmtronics mest på flåte- og arbeidsplasslading.

– I kombinasjon vil denne innsatsen gi Mer en betydelig sterkere posisjon i det britiske markedet, sier Thoner.

MER VIL HA MYE: Mer er allerede godt etablert i Storbritannia.

Han får støtte av sin daglige leder i Mer UK, Anthony Hinde, som mener oppkjøpet vil bidra til å hjelpe våre naboer i sørvest i den pågående transformasjonen til en mer bærekraftig transportsektor:

– Ved å kombinere Elmtronics’ ekspertise og erfaring med vår internasjonale og finansielle styrke, er vi i stand til å vokse raskt i denne sektoren, og i stor grad hjelpe Storbritannia i sin overgang til fossilfri transport.

Begynner «rebranding» umiddelbart

Elmtronics går nå i gang med å «rebrande» sitt materiell de neste månedene slik at det blir tydelig også visuelt at de nå er en del av Mer.

Daglig leder i Elmtronics, Dan Martin, mener det britiske ladelandskapet for elbiler aldri har stått sterkere enn nå etter dette oppkjøpet.

BLIR EN DEL AV MER: Daglig leder Dan Martin og resten av Elmtronics blir nå en integrert del av selskapet Mer UK.

– Elmtronics har vært en nøkkelaktør i bransjen siden selskapet ble etablert i 2016, og dagens kunngjøring vil styrke den posisjonen ytterligere ved å bli med i Mer-familien. Begge selskapene deler samme visjon, og sammen kan vi gi et enda sterkere tilbud og service til kunder over hele Storbritannia, sier han.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!