Mer vil ha mer: Ladeselskapet Mer ekspanderer igjen

HAR KJØPT ELMTRONICS: Det norskeide ladeselskapet Mer har i dag kunngjort at de har kjøpt det britiske ladeselskapet Elmtronics.

I dag ble det kjent at Statkraft-eide Mer fortsetter ladesatsingen i Storbritannia med et nytt oppkjøp.

I fjor vinter intervjuet vi den da ferske konsernsjefen i det Statkraft-eide ladeselskapet Mer, Kristoffer Thoner, hvor han fortalte om hvordan selskapet var godt i gang med å utvide virksomheten i flere land, deriblant Storbritannia.

Ekspansjonen var faktisk allerede i gang da Mer ikke het Mer, men Grønn Kontakt, noe som kom klart frem da vi snakket med daværende Grønn Kontakt-sjef Ole Henrik Hannisdahl sommeren 2020.

I dag ble det kjent at Mer utvider sin satsing i det britiske lademarkedet ytterligere, ved at de nå overtar det britiske ladeselskapet Elmtronics.

Norge snart størst i Sverige?

Selve «beviset» på Mers ambisjoner

Elmtronics er en leverandør og installatør av ladeinfrastruktur for elbiler. Selskapet ble etablert i 2016, og tilbyr ladeinfrastruktur for britiske bilflåter, arbeidsplasser, offentlige institusjoner og hjem.

I Storbritannia jobber de blant annet med NHS Trusts og private selskaper for å designe, installere og vedlikeholde sine ladeløsninger.

Kjøpet av Elmtronics er en viktig posisjonering for det norskeide selskapet i det britiske markedet, mener Mer-sjef Thoner.

EKSPANDERER I UK: Kristoffer Thoner, konsernsjef i Mer Group.

– Dette er selve beviset på Mer sine ambisjoner om å akselerere overgangen til elektrisk mobilitet i Storbritannia, sier Thoner i en pressemelding.

Satser på flåte- og arbeidsplasslading

Han peker på mens Mer UK per i dag hovedsakelig har satset på offentlig hurtiglading, fokuserer Elmtronics mest på flåte- og arbeidsplasslading.

– I kombinasjon vil denne innsatsen gi Mer en betydelig sterkere posisjon i det britiske markedet, sier Thoner.

MER VIL HA MYE: Mer er allerede godt etablert i Storbritannia.

Han får støtte av sin daglige leder i Mer UK, Anthony Hinde, som mener oppkjøpet vil bidra til å hjelpe våre naboer i sørvest i den pågående transformasjonen til en mer bærekraftig transportsektor:

– Ved å kombinere Elmtronics’ ekspertise og erfaring med vår internasjonale og finansielle styrke, er vi i stand til å vokse raskt i denne sektoren, og i stor grad hjelpe Storbritannia i sin overgang til fossilfri transport.

Begynner «rebranding» umiddelbart

Elmtronics går nå i gang med å «rebrande» sitt materiell de neste månedene slik at det blir tydelig også visuelt at de nå er en del av Mer.

Daglig leder i Elmtronics, Dan Martin, mener det britiske ladelandskapet for elbiler aldri har stått sterkere enn nå etter dette oppkjøpet.

BLIR EN DEL AV MER: Daglig leder Dan Martin og resten av Elmtronics blir nå en integrert del av selskapet Mer UK.

– Elmtronics har vært en nøkkelaktør i bransjen siden selskapet ble etablert i 2016, og dagens kunngjøring vil styrke den posisjonen ytterligere ved å bli med i Mer-familien. Begge selskapene deler samme visjon, og sammen kan vi gi et enda sterkere tilbud og service til kunder over hele Storbritannia, sier han.

Det lønner seg å være medlem!

Få startpakke med Elbilforeningens ladebrikke, eksklusive medlemsfordeler og markedets beste medlemstilbud på veihjelp. Gjør som over 100 000 andre elbilister!