Hopp til innhold

Vant ladekampen mot styret i sameiet, så ble han tillitsvalgt i Elbilforeningen: – Meningsfullt å engasjere seg

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

MOTIVERT: Ali Khan fikk mersmak av å engasjere seg for å få elbilladere i sameiet sitt. Nå har han engasjert seg i Elbilforeningen. Foto og video: Jamieson Pothecary/elbil.no

Han kontaktet Elbilforeningen i kampen for å få satt opp ladere i sameiet sitt. Nå fortsetter Ali Khan kampen for en mer utslippsfri fremtid som tillitsvalgt i lokalforeningen.

Da elbil.no møtte Ali Khan første gang for snart halvannet år siden, var han temmelig fortvilet.

Han bodde i sameiet Tiedemannsfabrikken 2 på Ensjø i Oslo, der et 30-talls beboere i sameiet var i klinsj med styret og ble nektet å sette opp lading til elbilene sine i sameiets garasjeanlegg. 

Situasjonen virket fullstendig fastlåst.

Men selv om Khan var fortvilet, var han heldigvis alt annet enn oppgitt. Eller tafatt, for den del.

Fra ladenekt til lade-eldorado

Khan var en av beboerne som engasjerte seg sterkest i saken, og som i fjor vinter endte opp med å kontakte Norsk elbilforening i håp om hjelp der.

Det resulterte blant annet i denne artikkelen:

Hadde elbil, men måtte bytte til bensinbil etter ladenekt fra sameiet

Etter oppslaget på elbil.no, fulgte NRK opp med en liknende artikkel.

Oppslagene førte til at Khan og hans allierte følte de begynte å få litt medvind i seilene.

Samtidig fortsatte Khan og en håndfull andre elbilister kampen mot styret i sameiet, styreleder måtte til slutt tre av på grunn av mistillit – og i mai i år kunne de feire en ladeklar garasje med 81 ladebokser på plass, med flere på vei.

Dermed kunne elbil.no skrive denne gladsaken, der Khan og de andre andre som engasjerte seg feiret seieren og en langt lettere hverdag som utslippsfri bilist:

Kjøpte bensinbil etter ladenekt i sameiet:

Nå går Christina for elbil igjen

– Det nytter å kjempe, og det er meningsfullt å engasjere seg, sier Khan til elbil.no i dag.

NYBAKT TILLITSVALGT: – Jeg fikk lyst til å bidra litt tilbake til Elbilforeningen. Kanskje kan jeg bidra til å akselerere utviklingen på denne fronten i Norge?

Men som mange har erfart, engasjement smitter, og i dette tilfellet smittet det over på Khan selv, dog i en litt annen form:

Etter kontakten med Elbilforeningen valgte han nemlig å engasjere seg som tillitsvalgt i Oslo og Akershus elbilforening, der han nå er vararepresentant i styret.

– Jeg fikk lyst til å engasjere meg ytterligere og bidra litt tilbake til Elbilforeningen. Kanskje kan jeg bidra til å akselerere utviklingen på elbilfronten i Norge?

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!