Hopp til innhold

Stor landsoversikt: Sjekk DIN kommune Her får du gratis elbil-parkering – og her må du betale

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til tross for det varslede taket på 50 prosent av normal parkeringsavgift, er det fortsatt stor forskjell fra kommune til kommune. Her får du den fulle oversikten over alle kommunene i landet!

I 2018 vedtok Stortinget at elbiler ikke skal betale mer enn 50 prosent av takstene for fossilbiler på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser. Lovendringen er imidlertid enda ikke fulgt opp i parkeringsforskriften, og dermed ikke gjort gjeldende.

Norsk elbilforening har kritisert regjeringen for å trenere Stortingets vedtak og forventer at den nye samferdselsministeren rydder opp umiddelbart.

Varierer fra kommune til kommune

Det blir stadig flere og flere kommuner som tar full betaling for elbiler på de kommunale parkeringsplassene. Noen har regler i tråd med 50-prosentregelen som er underveis. Og noen få holder fortsatt på gratis elbilparkering.

Her finner du en oversikt over landets kommuner som tar betalt for parkering. Se på kartet og følg lenkene i oversikten under for fullstendige detaljer.

Vi tar forbehold om mangelfull informasjon, og vil gjerne ha tips om du finner feil eller viktig informasjon som mangler. Tips oss gjerne per e-post!

100 prosent rabatt for elbilparkering

Disse gir rabatt innenfor 50-prosentregelen

Disse tar full betaling (unntak i parantes)

Les også