Hopp til innhold

Tesla lanserer ny gigafactory: Ny fabrikk i Mexico

LEKRESTE TIL NÅ: Dette er fabrikken i Berlin.

Tesla intensiverer produksjonen fra dagens 1,8 til fremtidens 20 millioner biler årlig.

Tesla har nærmest revolusjonert måten å produsere bil på, men er fremdeles langt fra å produsere maksimalt antall biler på dagens mest moderne fabrikker i Kina og Tyskland.

Nå skal deres sjette Gigafacory bygges i Nuevo Leon i Mexico. Fabrikken legges ved Byen Monterrey, som ligger tre timers kjøring fra Teslas hovedkvarter i Austin.

Saftig investering

Kunngjøringen kom i går kveld under Tesla Investor Day, og bekrefter tidligere hint om at Tesla planla sin sjette såkalte gigafactory i Mexico.

Store forventninger til Tesla Investor Day, men:

Ingen Model 2, men bilene blir billigere

Musk har angivelig turnert i tre meksikanske stater i desember før han landet på Nuevo León.

Den gangen rapporterte lokalavisen Reforma at selskapet ville kunngjøre en initial investering på mellom 800 millioner og en milliard dollar.

Fabrikken er forventet å koste rundt 10 milliarder dollar når den står ferdig.

18-åring med egenprodusert løsning:

Nordmann tilbyr knapper i Tesla

Både sportsbil og lastebil

Fabrikken skal angivelig produsere en million biler årlig.

En ikke navngitt meksikansk tjenestemann sa til nyhetsbyrået Reuters at anlegget ville være en Tesla gigafactory som vil produsere kjøretøyer, «inkludert lastebilen og sportsbilen deres».

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sa at anlegget for elbilfirmaet ville være i Monterrey, som ligger omtrent tre timers kjøretur fra Texas.

Mexico prøver å posisjonere seg som en vinner, ettersom spenninger mellom USA og Kina forstyrrer tradisjonelle forsyningskjeder.

«Dette vil representere en betydelig investering og mange, mange jobber», sa president López Obrador på en pressekonferanse tirsdag.

Femseteren Maxus T90 EV:

Forsinket elektrisk pickup endelig i Norge

Får Biden-støtte

USAs president Joe Biden har lagt vekt på «Made in America»-regler for biler for å kvalifisere for USAs nye subsidier for elbilproduksjon.

Men reglene gir unntak for Canada og Mexico, som har sett sin rolle i bilproduksjon vokse etter hvert som amerikanske firmaer ser utenfor landet for å redusere kostnadene.

Dette blir Teslas tredje fabrikk utenfor USA, etter at de har åpnet fabrikker i Kina og Tyskland de siste årene.

Ford produserer for øvrig også Mustang Mach-E i Mexico.

Utrolig effektiv: Ford Mustang Mach-E satte ny verdensrekord

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også