Hopp til innhold

Energikrise og krig skaper stadig nye følgefeil: Ny hodepine for bilprodusentene

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ENERGIKREVENDE: Hele Europa er i en energikrise, noe vi merker godt her i Norge også. Det kan gå ut over produksjonen av glass. Volkswagen har tatt sine forholdsregler.

Glass kan bli mangelvare.

Marerittet for bilprodusentene er ikke over. Koronaen herjer fortsatt i Kina og der er policyen at man stenger ned alt når man får smittetilfeller.

Mangel på halvledere har preget bilproduksjonen lenge og flere produsenter fikk problemer med produksjonsflyt på grunn av deler som ble produsert i Ukraina.

Prøvekjørt prototype: VW ID.Buzz:

Er den verdt å vente på?

Nå er det nok en gang krigen som potensielt stikker kjepper i hjulene.

Produksjonen av glass er svært energikrevende og baserer seg på naturgass fra Russland. Nå stenger Gasprom gasskranene til Europa.

Ifølge Wall Street Journal har Volkswagen allerede begynt å kjøpe inn store mengder glass og bryter dermed mot bilfabrikantenes «Just-in-time»-metode, som innebærer at delene kommer inn på fabrikken fra leverandørene akkurat når de skal brukes, for å spare lagerkostnader.

Nye Cupra Born: Når du synes VW ID.3 blir for søt

Det finnes ingen opplysninger om at det er planlagt pause i produksjonen på grunn av mangel på glass ennå, men det ser i hvert fall ut som at Volkswagen tar grep for at det ikke skal skje.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også