Hopp til innhold

Den elektriske pickupen fra Fisker: Bekreftet at den kommer til Europa

PÅ FISKER-TUR MED KAYAK: Fisker-boss Henrik Fisker har nå bekreftet at den elektriske pickupen fra bilmerket også vil komme til Europa.

I Nord-Amerika heter den Alaska. I Europa vil den hete Kayak.

Fisker-sjef Henrik Fisker har nå bekreftet til Autocar at elbilmerkets kommende pickup-modell skal lanseres også i Europa.

Tidligere har det bare vært kommunisert at modellen skal lanseres i pickupens «hjemland» USA, der den også skal produseres.

Vi har tidligere skrevet om bilen og det vi allerede vet om den her – og det er faktisk ganske mye:

Nye detaljer om Fisker Alaska:

Nå vet vi rekkevidden (og litt om prisen)

«Alaska» over dammen blir til «Kayak»

Modellnavnet Alaska blir for det europeiske markedet erstattet med det muligens mer Europa-vennlige navnet Kayak (ikke spør, vi vet ikke …) – og du kan faktisk allerede reservere Kayaken på Fiskers nettside.

Der er startprisen for øyeblikket satt til 45.400 dollar, som indikerer at bilen kan bli din for under halvmillionen når den tid kommer, i hvert fall i rimeligste versjon.

FREKK LOOK: Henry Fisker er opptatt av kult utseende. Det får man ofte med store hjul og kraftige skjermer, som her.

Det betyr i så fall at den havner under momsgrensa.

At du får en femseters pickup for under en halv million i Norge er slett ikke verst, diesel-pickuper koster gjerne det dobbelte med fem seter.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

Og når er det egentlig «den tid kommer»?

Ifølge Autocar vil Kayak/Alaska bli lansert i 2025, men ting har en lei tendens til å bli forsinket i bilverdenen, ikke minst hos Fisker, så det spørs kanskje litt om vi kan ta dette for god fisk(er).

SMART: Houdini-løsningen med nedfellbar bakvegg skal gi unike lastemuligheter, og som du ser har den også takbøyler. Hengervekt på minst 1,8 tonn, og det går an å håpe på mer.

Pickupen bygges forresten på noenlunde samme plattform som allerede tilgjengelige Fisker Ocean, og deler det aller meste av teknologien med denne modellen, inkludert de to batteristørrelsene denne modellen kan fås med.

Vi har prøvekjørt Fisker Ocean One:

Mye er bra, noe er litt tvilsomt

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også