Hopp til innhold

Ladeselskapet Recharge: Setter ned ladeprisene

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

BILLIGERE: I dag ble det billigere å lade hos Recharge.

Strømprisene går som en jojo for tiden. Det resulterer i stadige prisendringer hos ladeselskapene også.

Regnet har strømmet ned og magasinene fylles gradvis. Det resulterer i lavere strømpriser etter lange tider med et i overkant heftig prisnivå.

I forrige uke kunne vi melde at ladeselskapet Kople senket ladeprisene sine noe. Og for en ukes tid siden tok vi en runde med ladeselskapene om hva de hadde tenkt å gjøre med ladeprisene sine nå.

Hvordan det gikk, kan du lese om her:

Plutselig var strømmen billigere:

Har selskapene tenkt å skru ned hurtiglade-prisene igjen?

Recharge følger på

Fra og med i dag setter Recharge også ned ladeprisen, og vi regner med at de andre ladeselskapene følger etter.

Nok en grunn til å få opp prismaster, slik Uno X er i gang med å gjøre på sine stasjoner. Se saken under fra åpningen tidligere denne uka.

Fersk ladeaktør åpnet sine første ladere i dag:

Dette er et sjeldent syn i Norge – og ja, du kan betale med kort

Tilbake til Recharge:

Kommunikasjonssjefen i selskapet, Elise Thorvaldsen, forteller elbil.no i dag at de har planlagt dagens prisendring en stund, men kunne dessverre ikke si noe om dette da vi sjekket ståa for en uke siden – av konkurransemessige hensyn. 

– På grunn av høye kostnader, har vi under året vært nødt til å justere våre ladepriser ved flere anledninger. Nå ser vi en nedgang i strømutgiftene, og reduserer derfor drop-in prisen for våre hurtig- og lynladere i Norge og Sverige, sier kommunikasjonssjefen.

Hyppige endringer

Du kan til enhver tid følge med på ladeprisene til de ulike selskapene her:

Her får du prisoversikten:

Dette koster hurtiglading

Norske strømpriser har historisk sett vært lave og jevne. Dette har gjort det mulig for Recharge og andre ladeoperatører å ha stabile og forutsigbare ladepriser over lengre tid.

I 2022 endret dette seg, og strømprisene endrer seg nå hyppigere enn før. Den nye situasjonen gjør det vanskeligere å fastsette langsiktige priser for lading opp mot forbruksmønster og kostnader.

– Prisen på strøm har en stor påvirkning på våre ladepriser, men det er også andre komponenter som påvirker prisen, blant annet høye effekttariffer og kostnader til kundeservice, drift og vedlikehold. Vi tilbyr også vesentlig raskere lading enn det en får hjemme, og denne infrastrukturen krever store investeringer, sier Thorvaldsen.

Etterlyser sunnere mattilbud:

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle spise så ofte på McDonald’s

NB: Av tekniske og prisvarslingsmessige grunner vil prisendringen videre ut til Recharge sine samarbeidspartnere først settes ned fra 17. desember.

Elbilforeningens Ladeklubben er en av disse. Andre samarbeidspartnere dette gjelder for er Elton, Fortum, Easypark med flere.

Over 28.000 hurtigladere i hele Europa:

Her kan du hurtiglade med Ladeklubben

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også