Hopp til innhold

To tiår med elbil på under fire minutter

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video der elbilpionér Øyvind Lunde kikker inn i spåkula – og samtidig gjør opp status etter to eventyrlige tiår med elbiler i Norge: – Det er fristende å si «hva var det vi sa».

– Det har nå blitt omtrent slik vi i en tidlig fase av Elbilforeningen snakket om at det kom til å bli, sier elbilpionér Øyvind Lunde (50) i videoen nedenfor. Han har vært aktiv i Norsk elbilforening siden starten av 2000-tallet, og husker godt tiden da foreningen hadde 34 medlemmer – og han måtte spandere brus og boller på styremøtene.

Et pågangsmot av de sjeldne

Lunde ga ikke opp til tross for tøffe tider, og takket være sterk vilje og store mengder kunnskap om elbiler og strøm, har han fått være med på en reise av de sjeldne – som styreleder og styremedlem i Norsk elbilforening. Siden har foreningen vokst til dagens mer enn 70.000 medlemmer. Nå har Lunde roet litt ned på det offisielle engasjementet, som varamann til styret i Elbilforeningen, men er fortsatt like engasjert når det gjelder å dele kunnskap og tilstedeværelse i kommentarfelt – det være seg nettaviser eller sosiale medier. I denne videoen – produsert i forbindelse med årets store vintertest – oppsummerer han sine år med elbil, hva som har skjedd underveis og hva han tror vil skje de kommende årene: Øyvind Lunde var i mange år også mannen bak Elbilforeningens grundige elbiltester, også kjent som Lundetesten. Du kan se et par eksempler på Lundetestene her og her. Se også Øyvind Lunde og flere andre sentrale personer i Elbilforeningen fortelle høydepunkter fra den rivende utviklingen som har funnet sted på elbilfronten i Norge i denne minidokumentaren om Norsk elbilforening i forbindelse med 20-årsjubileet i 2015: PS: Her kan du forresten se Øyvind Lunde overraske NRKs reportasjeteam med sine Petter Smart-løsninger med elbilbatterier på hytta.