Hopp til innhold

Konseptutgaven av Kia EV5: Viste fram ny elektrisk SUV

TETT FRONT: Når det gjelder utseendet til Consept EV5 kan vi vel nærmest kopiere det vi skrev om storebror EV9: «Kias tigergap er redusert til to litt tykkere lister i fronten. Du får store, markerte loddrette kjørelys og et stående lys ytterst på hver side.» Alle foto: Kia

Sist uke slapp sørkoreanerne bilder av Kia EV9 etter en rekke små drypp. I dag viste de fram konseptutgaven av lillebror EV5. Likheten mellom de to er slående.

Det nyeste medlemmet av familien ble vist fram på Kia Chinese EV Day, kunne vi lese i dag i en pressemelding fra Kia Corporation Automotive.

– Bilen som ble vist fram skal lanseres i Kina i løpet av dette året. Det vil komme en europeisk versjon, men vi vet ikke så mye om den enda, kommenterer Christian Lagaard til elbil.no.

Laagaard er kommunikasjonssjef i Kia Norge.

Nesten som to dråper vann

At modellen som ble vist fram i dag ligner på kommende Kia EV9 kan ingen snakke seg bort ifra, bare se her:

Og der kom det bilder av EV9 uten kamuflasje:

Slik ser Kias kommende flaggskip ut

Men der sværingen EV9 har tre seterader, holder EV5 seg til to.

– Vi tror EV5 vil bli kjærkommen i Norge, sier Lagaard.

Ut på tur, aldri bur

På bildene kan man se bildører som åpnes motsatt vei, slik at det nærmest dannes et «rom» ute med to «vegger» – som sikkert kan gi ly for vinden hvis man vil slappe av.

I tillegg kan setene snus 90 grader, slik at de peker ut av bilen. Her er det bare å ta inn naturen – sittende i bilen.

I pressemeldingen leser vi: «Det helt flate gulvet, og den generøse plassen i kupeen skaper et rom for sameksistens – hvor natur, mennesker og teknologi kan komme sammen i harmoni.»

Joda, litt harmoni og natur må til.

STOLER OG BORD: Om planten på bordet er inkludert vites ikke, men hjemmekoselig kan det uansett bli på turen.

Test av Kia EV6 med campingvogn:

Slik fikset Kia EV6 kjøring og lynlading med 1.600 kilo på kroken

I Norge var hele 88,2 prosent av Kias salg i 2022 elektriske biler. I år har de mål om at denne andelen skal øke til 90 prosent i Norge.

Etter USA er Kina verdens største bilmarked.

PLETTFRI LOOK: Concept EV5 er lakkert i Iceberg Matte Green med en fargetone hentet fra naturen selv. Den har 21 tommers hjul og aerodynamisk spoiler i enden av taket.

Ifølge den koreanske avisa er Kias markedsandeler kun på 0,56 prosent i Kina, men i år sikter de på å doble salget til 170.000 kjøretøy.

Og det er altså her man har tenkt at Kia EV5 skal spille en rolle – i første omgang, ifølge The Korean Herald.

Ny milepæl:

Over 600.000 elbiler på norske veier

Melkeku uten kuskinn?

Kommunikasjonssjefen i Kia Norge forteller at innen 2030 skal 20 prosent av plastdelene i interiøret på hver Kia lages av resirkulert materiale.

Bilen som ble vist i Kina i dag kan gi en smakebit på det som kommer.

SOMETHING OLD, SOMETHING NEW: Inni er det helt fritt for dyreskinn. Bruk av resirkulerte materialer er ellers en del av bærekraftstrategien til Kia.

For her skal mye være laget i harmoni med naturen, for å implementere merkevarens strategi, som de skriver i pressemeldingen:

«Ulike bærekraftige elementer er brukt, inkludert plantebaserte materialer som tangekstrakt og resirkulerte PET-flasker på seter, dører, dashbord og i taket, noe som setter en ny standard for bærekraft uten bruk av dyreskinn.»

Kia har tidligere uttalt at de gradvis vil redusere bruken av ekte skinn i bilene sine.

Elbil-interessert? Dette bør du få med deg:

Vårens store elbil-happening

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også