Hopp til innhold

Får nettverk av forhandlere og service-punkter: Xpeng gjør endringer i Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ENDRER FORRETNINGSSTRATEGI: Nå er det klart at en gruppe bilforhandlere fra Tromsø i nord til Sandnes i sørvest utgjør Xpengs nye agentnettverk med både forhandlere og servicepunkter. Samtidig jobbes det med å utvide nettverket ytterligere.

Xpeng Norge blir samtidig fullverdig bilimportør med medlemskap i Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes landsforening.

Elbilmerket Xpeng etablerte seg i Norge i 2020. Nå melder selskapet at de har endret forretningsstrategi her til lands.

I dag ble kjent at en gruppe bilforhandlere fra Tromsø i nord og ned til Sandnes i Rogaland nå utgjør bilmerkets nye agentnettverk med både forhandlere og servicepunkter.

Samtidig jobber selskapet med å utvide terrenget sitt ytterligere.

Test av Xpeng P7 High Performance:

Bra på mye, men …

Her finner du de nye Xpeng-forhandlerne

Siden Xpeng kom til Norge har merket blant annet markert seg med showroom i Bjørvika i Oslo, og i februar ble det åpnet et eget Xpeng-servicesenter på Lørenskog.

Det nye nettverket utover i Norge vil nå bety at Xpeng skal kunne tilby noenlunde det samme til kunder i langt større deler av landet.

Nettverket av nye agenter består av Bilia, Nardo Bil, Bil i Nord og Ålgårds Auto.

Xpeng styrker tilstedeværelsen i Norge:

Satser på salgsløft med forbedret service

Det er Bil i Nord som nå utgjør merkets nordligste agenter. Her vil merket være representert ved Bil i Nord Tromsø, hvor det skal være salg, utlevering og service.

I Midt-Norge er det Nardo Bil som tar den rollen. Her vil merket være representert ved Nardo Bil Sandmoen, som ligger i den sørlige delen av Trondheim, hvor det blir salg, utlevering og service.

På Vestlandet vil Xpeng være representert hos to aktører. Hos Ålgårds Auto Sandnes utenfor Stavanger, og Bilia Kokstad i Bergen, som begge vil tilby salg, utlevering og service.

Utover dette jobber altså Xpeng med å få flere forhandlere også til andre steder i landet.

Xpeng G9 med «Sleep kit»:

Tilbyr gratis overnatting livet ut

Organiserer seg og understreker store ambisjoner

Samtidig er det nå klart at Xpeng Norge blir en fullverdig bilimportør med medlemskap i Bilimportørenes Landsforening (BIL) og Norges Bilbransjeforbund (NBF).

– Sammen med våre investeringer og nye nettverk vitner det om at vi har en seriøs og langsiktig satsing med Xpeng i Norge. La det ikke være noen tvil om at vi har virkelige ambisjoner og at vi nå satser tungt på det norske markedet, sier daglig leder Claes Persson i Xpeng Norge.

Xpeng G9 RWD Standard Range:

Ny «billig»-variant av SUV-en

Persson er godt fornøyd med forhandlernettverk-nyheten selskapet melder om i dag:

– Hver uke får vi inn spørsmål på vår Facebook-side fra kunder som lurer på når Xpeng kommer til deres område. Derfor er det utrolig moro å endelig kunne fortelle om at vi nå blir tilgjengelige hos kjente og kjære agenter over hele landet.

Stadig større nettverk tilgjengelig:

Ladeklubben vokser kraftig

Dette tilføyer for øvrig Xpeng i en pressemelding i dag anledning nyheten om bilmerkets utvidede forhandlernettverk:

«Eksisterende Xpeng-kunder skal fortsatt forholde seg til forhandleren i forhandlernettverket til XBI Norge AS, som de kjøpte sin bil av. De er juridisk ansvarlig for kunden, men Xpeng Motors Norway AS vil informere alle disse kundene i god tid før avtalen utløper om hvem de skal forholde seg til fremover.«

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også