Hopp til innhold

Ingen hytte, men klar for fjelltur i høstferien? DNT-hytter frister med lading

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

TURISTHYTTE MED LADEMULIGHETER: Her ser du DNT-hytta Gjendesheim en tidlig morgen. Foto: Marius Dalseg/DNT

«Lad batteriene på fjellet i høst», lokker Den Norske Turistforening.

«Trenger du en pustepause fra hverdagen? Vi har funnet fire høståpne hytter der du kan lade både egne og elbilens batterier.»

Slik prøver Den Norske Turistforening (DNT) å lokke elbilister til noen av sine mange turisthytter i høstferien, som nå står for tur i store deler av landet, og uka etter i resten av Norge.

Destinasjonslading:

«Alle» vil lade på reisemålet

Fortsatt plass til etternølerne

De høstferieåpne betjente hyttene er populære turmål og overnattingssteder, men det er fortsatt god plass til etternølerne på mange av DNT-hyttene, melder foreningen.

– Høsten på fjellet er en fantastisk tid, og de betjente hyttene er en perfekt kombinasjon av god mat, peiskos og flotte høstturer, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Elbilferie i Norge: Turistmålene hvor du kan lade elbilen under besøket

Reis grønt til fjells

Nå frir DNT direkte til elbilistene:

«Å koble av i naturen betyr mye for oss, og mange er opptatt av hvilken effekt våre fritidsvalg kan ha på kloden vår. Mange ønsker å reise miljøvennlig til fjells, men er usikre på om batteriet holder hele veien til hytta.»

– Det skal ikke være vanskelig å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Vi i DNT jobber for at det skal bli enklere å reise grønnere til hyttene våre. Målet er at det skal være lett å finne gode alternativer, enten du reiser med kollektiv transport eller elbil, sier Klarp Solvang.

DNT lokker nå med fire høståpne og betjente hytter som har elbilladere like utenfor døra, eller like i nærheten.

Destinasjonslading:

Disse hotellkjedene satser på lading

Disse hyttene har lading:

Gjendesheim: På gjesteparkeringen til Gjendesheim turisthytte er det installert lader for elbil med uttak for fire ladere. Ladestasjonene er kun tilgjengelige for Gjendesheim sine gjester. Du finner dem innerst på gjesteparkeringen nede ved elva. 

Haukeliseter: Med Haukeliseter som utgangspunkt er turmulighetene så godt som uendelige. Nord for fjellstua ligger Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda Nasjonalpark. Du kan kjøre helt fram til hytta. Ladestasjon på parkeringen.

IDYLL: Høst på Haukeliseter fjellstue, september 2022. Laderne i bakgrunnen. Foto: John Petter Nordbø/DNT

Sola Sæter: Du kan kjøre helt frem, og det er to ladestasjoner for elbil utenfor hytta. Åpen til 9. oktober, og noen helger utover høsten. 

Vi destinasjonslader på elbilferie:

2000 km uten å hurtiglade – var det noen kunst?

Lysefjorden turisthytte: Hytta er et fint utgangspunkt for turer til Kjerag og Flørlitrappene 4444, og ligger midtveis på fotturen Lysefjorden Rundt. Du kan kjøre helt fram til hytta, som har to elbilladere. Åpen til 16. oktober.

I tillegg har de betjente DNT-hyttene Aurlandsdalen turisthytte, Solheimstulen og Fondsbu ladere like i nærheten av hyttene.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!