Hopp til innhold

Høyt salg spiser opp skiltseriene: EE-skiltene er her – EF neste

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå får vi snart ED-skilter – men så kan det bli bokstavkaos
MÅ FINNE FLERE SERIER: – Elbilsalget når nye høyder. Om et drøyt halvår er vi tomme for EE-skilter, tror Christina Bu i Norsk elbilforening.

Skiltseriene blir skiftet ut stadig raskere. Årsaken er selvfølgelig høy elbilandel og at man kun bruker E-serien.

Det har nesten vært litt høytidelig hver gang det er blitt byttet skiltserie på elbilene. Tidligere har det tatt opptil flere år før en bokstavkombinasjon er fordelt på antall biler.

Men i takt med at elbilsalget går opp, tygger man seg også kjappere gjennom bokstavene. EC-skiltene ble blåst bort på ni måneder og vi skrev om om ED-serien i september i fjor. Sju måneder etter er EE-skiltene allerede på plass.

Grunnen til at man får en overlapping, er at bilforhandlere gjerne tar inn en bunke med skilter og har dem liggende. Tesla reserverte blant annet mange skilter i forbindelse med den store strømmen av Tesla Model Y som har ankommet Norge med flere båtlaster.

Bokstavkombinasjonene EL, EK, EV, EB, EC, ED og EE er foreløpig reservert elbiler.

Nå får vi snart ED-skilter – men så kan det bli bokstavkaos

Må ikke ha E-skilter

Det har etter hvert blitt sluppet kraftig opp for valg av skilter. Blant fossildrevne biler er det overvekt av personer som ønsker Bærum-skilt, og det har vært en oppblomstring av ZZ-skilter på sportslige biler. Dette er opprinnelig en bokstavkombinasjon for Lakselv.

Elbilister må ikke ha skilter som starter på E, de heller. Det er først og fremst eiere av Porsche Taycan som har benyttet seg av muligheten for ikke å bruke disse.

Personlige skilter ble lov i fjor, og fra og med 16. juni i år kan du også bestille dem i liten størrelse.

Flere elbiler med «vanlige» skilter – hvilke konsekvenser får det?

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!