Hopp til innhold

Skoda Vision 7S: Elektrisk sjuseter fra Skoda?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

KONSEPTBIL: Den sjuseters helelektriske SUV-en fra Skoda begynner å ta form – i form av eksteriørtegninger som denne av Skoda Vision 7S.

Skoda viser hvordan de tenker at deres helelektriske sjuseter-SUV vil se ut. Men foreløpig er den på konseptstadiet – og tegnebrettet.

Skoda viser i dag for første gang eksteriørtegninger av deres nye konseptbil og helelektriske 7-seter.

Som du ser av illustrasjonen over, er det en svær SUV som skiller seg kraftig fra Skoda Enyaq, som vil bli denne doningens elektriske lillebror når – og, bør vi kanskje foreløpig ta et lite forbehold om – om denne bilen blir satt ut i produksjon.

ORANSJE I MIDTEN: Det skal ikke så mye til for å skille seg litt ut.

– Et tydelig bevis

Men det meste tyder på at det kommer til å skje, om vi tolker bilprodusenten rett:

– Vision 7S er et tydelig bevis på at Skoda satser offensivt på elbil. Det blir spennende å følge denne konseptbilen fremover da den gir en tydelig pekepinn på hvor vi skal i fremtiden, sier påtroppende Skoda-direktør Martine Behrens i en pressemelding.

Test av Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt

Behrens begynner i jobben om en ukes tid, og får dermed muligheten til å følge utviklingen av konseptbilen tett.

– Vi har all grunn til å tro at en fullelektrisk 7-seter fra Skoda vil kunne treffe godt i det norske markedet etter hvert, sier Behrens.

Breial støtfanger

Foreløpig er det et temmelig begrenset utvalg av elektriske sjusetere på markedet, så denne bilen vil nok bli et kjærkomment tilskudd, ikke minst i Norge.

Test av Maxus Euniq MPV: Budsjett-elbuss for familien

Konseptbilen er utstyrt med en front der den karakteristiske Skoda-grillen er bredere og lukket.

Ellers er panseret med Skoda-konturene velkjent, mens støtfangeren er fullstendig redesignet med syv vertikale luftinntak, der én sentral i midten er oransje.

Stor trippeltest: SUV-kamp i kompaktklassen

I tillegg er frontlyktene lagt langt ut til kanten i to rader oppå hverandre, med en lysstripe over som til sammen danner en «T».

Skoda har foreløpig ikke gått ut med noe om når vi kan se noe mer konkret om det elektriske sjuseterkonseptet enn det vi har fått se her.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!