Hopp til innhold

På Europa-tur i ID. Buzz: Fra firmabil til campingbil

KLARE FOR LANGTUR: Ida Pernille Hatlebrekke, direktør for bærekraft i Møller Mobility Group, bruker firmabilen til overnatting når hun er på langtur med mannen sin, Karl Oskar Teien. Foto: Privat

Ida og Karl Oskar er begge elbil-entusiaster med null bekymringer for å dra på langtur i Europa. Og overnattingene? De tas i bilen.

Paret har nemlig gjort noen smarte tilpasninger i firmabilen til Ida, en ID. Buzz, som gjør den velegnet til både soving, matlaging og oppbevaring.

– Først og fremst er det jo en firmabil, så det var ikke et alternativ å gjøre full ombygging med masse spikring og skruing. Vi måtte tenke smart på en brukervennlig måte, men også på en skånsom måte for bilen. Den skal jo få et liv som bruktbil senere, forteller Ida Pernille Hatlebrekke.

Ektemannen Karl Oskar fant fram til en god løsning sammen med sin far. De fikk satt inn en hevet ramme med skuffer på sidene, som man enkelt kan løfte inn og ut av bilen.

Deretter gikk turen mot Danmark, Tyskland, Italia, Kroatia, og flere andre europeiske land.

Flere ting overrasket:

Kjørte Europa rundt i elbil

Smarte løsninger

I utgangspunktet er ID. Buzz allerede egnet til camping, fordi du kan legge ned setene helt flatt og legge en madrass over. Dersom du slår ned alle setene, er bagasjerommet over to kubikk.

Det er det ikke så mange andre elbiler som kan matche, og dette kommer godt med når man skal bruke bilen slik Ida og Karl Oskar gjør.

Men paret ønsket å ha en mer modulær løsning for å kunne flytte litt rundt på ting. Siden de har flere bruksområder til bilen, var det nyttig å lage en løsning som kan tilpasses etter hva slags tur de er på.

– I baksetene har vi en stor boks, med én større skuff og to litt mindre. Den ene er et kjøleskap koblet til 12-voltsbatteriet. I tillegg er det noen smarte rom til ladekabler, og noen kasser oppi skuffene man kan flytte rundt på etter hvilket behov man har på turen, forteller Karl Oskar.

I tillegg hadde de med seg en sammenleggbar kum og liten vannkran. Campingbordet ble en del av sengen om natten, og skjulte et par campingstoler.

Da de kokkelerte brukte de en gassdrevet kokeplate – som de etter hvert gjerne bytter ut med en elektrisk.

Noe som viste seg å være spesielt smart, var å investere i et hekktelt. Det fungerte som et slags fortelt, der de kunne ha bagger og andre ting.

Over 28.000 hurtigladere i hele Europa:

Her kan du hurtiglade med Ladeklubben

Her kommer også den store bakluka til god nytte, siden det fungerte som forankringspunkt og en del av teltet.

– Det fungerte helt supert, spesielt hvis vi campet på samme sted over flere dager. Vi kunne sove med bakluken åpen på varme steder, og så skjermet det for innsyn, forteller Ida.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

Aktive på tur

I fjor hadde de en lignende tur, bare med en Volkswagen ID.4 – også den med campingløsning.

Da sov de i et taktelt på bilen. Det var også en litt mer kompakt variant, og de opplevde et behov for mer lagringsplass på tur.

Se for øvrig lenka under, der elbil.no testet ulike campingløsninger med ulike elbiler, der vi blant annet testet nettopp taktelt.

Vi tester elbiler på camping:

Camping med elbil? Null problem

Karl Oskar har kitet i over 20 år, og tar gjerne med seg utstyret til kiting på tur, men paret fyller opp bilen med utstyr til mer enn som så.

– Vi har med surfebrett, løpesko, turustyr og kiter til alle mulige forhold. Når vi først har friheten til å peke på kartet og si «vi drar dit», så er det moro å ta med nok utstyr til å gjøre det man vil – der man er, sier Karl Oskar.

Få en bedre elbilhverdag!

Få Elbilforeningens ladebrikke som gir deg enkel lading i Norge og Europa, eksperthjelp på elbil og lading, supertilbud på veihjelp og mange andre attraktive medlemsfordeler.

Les også