Hopp til innhold

Blir fra 50.000 kroner dyrere: Kia jekker opp prisen på EV6

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innstegsversjonen er blitt 50.000 kroner dyrere, mens toppversjonen nå koster 60.000 kroner mer.

De nye prisene fra Kia gjelder fra 1. juli. EV6 ble tidligere i år kåret til årets bil i Europa, og har slått godt an på det norske markedet.

Da Elbil.no testet bilen like etter lansering, omtalte vi den som «en etterlengtet og praktisk tøffing». Du kan lese hele testen og se video her:

Test av Kia EV6

En etterlengtet og praktisk tøffing

Rimeligste versjon av EV6, det vil si bakhjulsdrift og den minste batteripakken på 58 kWt har frem til nå kostet. 419.900 kroner. Heretter vil denne bilen koste 469.900 kroner, altså en prisøkning på ikke mindre enn 50.000 kroner.

For de øvrige modellene er det snakk om enda større prishopp. For dagens toppmodell, EV6 GT Line AWD (firehjulstrekk), må du nå ut med 599.900 kroner, mot tidligere 539.900.

Dermed koster den det samme som Tesla Model Y Performance, som både kan skilte med bedre plass og over over 200 hestekrefter mer.

Testduell: Tesla Model Y Performance vs. Volkswagen ID.5 GTX

Lynrask moro og suveren komfort for familien

Kina Norge-sjef Irene Solstad sier til Tek.no forklarer prishoppet med dyrere råvarer, spesielt på batterier, samt høyere fraktpriser.

– Vi forventer at de aller fleste vil følge etter de neste ukene og månedene. Vårt inntrykk så langt er at de fleste kundene våre forstår situasjonen verden er i, og vi har ikke opplevd veldig mange negative reaksjoner så langt, sier Solstad.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også