Hopp til innhold

Dropper minuttpris: Kople går over til kWt-prising

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør i Kople, Joar Taraldsten Brunes.

Fjerner minuttpris, men beholder et «straffegebyr».

For ferske elbilister som er vant med literpriser på bensin og diesel, kan det være krevende å forstå prisene på lading.

– Elbilforeningen mener at pris per kWt du lader må bli standard. Slik blir det enklere å sammenligne prisene mellom de ulike selskapene og prisene blir mer rettferdige utfra hvilken bil du kjører, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Nå er bønnen blitt hørt av Kople, som fjerner minuttprising fra sin prismodell med virkning fra 7. april. For roamingpartnere, som for eksmpel Elbilforeningens ladeklubb/blå brikke, gjelder endringen fra 1. mai.

Elbilforeningen med ny medlemsfordel:

Enklere lading på farten med Ladeklubben

Frem til nå har Kople operert med kilowattimepris i kombinasjon med minuttpris. Heretter blir det ren kWt-pris, men med «straffegebyr» på én kroner per minutt dersom ladingen går utover 45 minutter på lynlader (150 kw og oppover), 60 minutter på hurtiglader (50-150 kw) eller åtte timer på normallader (AC).

Dette er i tråd med praksisen til flere andre ladeoperatører, og brukes for å unngå at ladestolper okkuperes unødig lenge.

Koples nye priser blir slik:

Kople har base i Hønefoss i Ringerike kommune, og har sitt utspring fra Ringerikskraft i 2019. Selskapet har offensive planer og har sagt det skal bygge 400 hurtigladere de neste to årene.

Kople satser på både destinasjons- og hurtiglading:

Mener treg saksbehandling står i veien

Kople fikk nylig investeringsfondet Cube inn på eiersiden. Det styrker selskapet finansielle muskler betydelig før det skal utvikle seg viudere og vokse både i det norske og nordiske markedet for ladeinfrastruktur for elbiler.

Investerer 390 millioner de neste fire årene:

Ny eier skal sikre økt hurtiglader-utbygging for Kople

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!