Hopp til innhold

Det er blitt registrert 60.000 Teslaer i Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

BESTSELGER: Model 3 har vært en gedigen suksess for Tesla.

Og Tesla Model 3 er foreløpig den mest solgte modellen i mars.

I går, 16. mars, rundet Tesla 60.000 registrerte biler, ifølge Tesla stats. Samme måned er Tesla Model 3 den mest registrerte bilen i Norge. Les vår test av Tesla Model 3 Performance Helt siden den spede begynnelsen med den Lotus-baserte Roadsteren i 2008, har Tesla satt en rekke rekorder i Norge. Tesla har hatt evnen til å sjokkere med alle sine modeller. Først og fremst Model S med sin ekstreme akselerasjon som setter de aller fleste biler i skyggen. Men Tesla har også en helt annen måte å tenke bil og bilproduksjon på, som har tvunget alle andre bilprodusenter til å følge etter. Tesla startet den store skjermtrenden og fortsatt er det få som har tatt de igjen på oppdatering over nett.
TREKLØVER: Disse tre modellene har tatt Norge med storm. Snart kommer Model Y, også. Det kan bety flere suksesser, takket være en størrelse de fleste vil ha, i kombinasjon med normale dører, kombiluke, firehjulsdrift og mer krefter enn de fleste konkurrenter, til en bra pris.
Les vår test av Tesla Model S P100

Model 3-suksessen

Model X skapte like stor furore da den kom med sine måkevingedører. Men på mange måter er det Model 3 som virkelig har forandret bilmarkedet i Norge, spesielt på grunn av en svært aggressiv prissetting i forhold til konkurrentene. Den har vært vanskelig å ikke ha med i sammenligningen, nesten uansett hvilket segment du har ønsket å kjøpe bil i. Les vår test av Tesla Model X Det ble også den mestselgende modellen i 2019 med 15.473 registrerte biler og «all time high» i løpet av en måned i Norge, med hele 5.315 nyregistreringer i mars 2019. Det var nesten like mye som de ni neste på lista til sammen den måneden. Men selv om det er solgt og registrert 60.000 Teslaer i Norge, er det ikke like mange på skilter i dag. Pr. 14/2 er det i følge Opplysningsrådet for veitrafikken registrert 57.621 Teslaer i Norge. Det betyr trolig at nesten 2.500 biler er vraket eller avskiltet. 

…men Tesla er ikke på toppen

Tesla har alltid hatt store sprang i salgsstatistikkene. Det skyldes først og fremst at bilene kommer i puljer inn til landet og at Tesla er raske med å få de mut på markedet. Men Tesla er fortsatt ikke det mest solgte elbilmerket i Norge. Det er Nissan. Bare Leaf alene har pr. nå solgt hele 66.716 biler. NY ANALYSE: Disse to vil dominere elbilmarkedet framover