Hopp til innhold

Nå er ED-skiltene her. Hvor snart starter vi på EE?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ED: Nå skiftes det elektriske bokstavserier i høyt tempo.

EC ble brukt opp på på bare ni måneder.

Det har nesten vært litt høytidelig hver gang det er blitt byttet skiltserie på elbilene. Tidligere har det tatt opptil flere år før en bokstavkombinasjon er fordelt på antall biler.

– Elbilsalget når nye høyder. Om et drøyt år er vi tomme for både ED- og EE-skilter, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

Men i takt med at elbilsalget går opp, tygger man seg også kjappere gjennom bokstavene. Dagens EC-skilter traff de første støtfangerne i desember i fjor. Nå er de straks brukt opp og ED-serien er på veien. Det høyeste nummeret er allerede 16998.

Nå får vi snart ED-skilter – men så kan det bli bokstavkaos
MÅ FINNE FLERE SERIER: – Elbilsalget når nye høyder. Om et drøyt år er vi tomme for både ED- og EE-skilter, tror Christina Bu i Norsk elbilforening.

Grunnen til at man får en overlapping, er at bilforhandlere gjerne tar inn en bunke med skilter og har de liggende. Tesla reserverte blant annet mange skilter i forbindelse med den store strømmen av Tesla Model Y som har ankommet Norge med flere båtlaster. De fleste av dem var EC.

Bokstavkombinasjonene EL EK EV EB EC ED EE er foreløpig reservert elbiler.

Hva skjer når EE er brukt opp?

Fritt valg

Det har etter hvert blitt sluppet kraftig opp for valg av skilter. Blant fossildrevne biler er det overvekt av personer som ønsker Bærum-skilt, og det har vært en oppblomstring av ZZ-skilter på sportslige biler. Dette er en bokstavkombinasjon for Lakselv.

Elbilister må ikke ha skilter som starter på E, de heller. Det er først og fremst eiere av Porsche Taycan som har benyttet seg av muligheten for ikke å bruke disse.

Personlige skilter ble lov i fjor, og fra og med 16. juni i år kan du også bestille dem i liten størrelse.

LES OGSÅ: Flere elbiler med «vanlige» skilter – hvilke konsekvenser får det?

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!