Hopp til innhold

Mini Electric: Ny helelektrisk Mini – og en overraskelse på lur

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

KOMMER SNART: Kamuflert, men likevel lett gjenkjennelig. Femte generasjon av Mini gjennomgår i disse dager de siste testene og finjustering i Nord-Sverige

En helt ny elektrisk versjon av Mini er underveis. Samtidig teases det om en fremtidig crossover.

Lille, sjarmerende Mini har tatt plass i mange bilelskende nordmenns hjerter siden de første modellene dukket opp i regi av Morris og Austins British Motor Cooperation i 1960.

Ti år senere ble Mini eget merke, og de små, innovative doningene ble umåtelig populære. Helt til det meste raknet for britisk bilindustri mot slutten av 1970-tallet.

Bare restene var igjen da BMW kom inn og ga Mini nytt liv med en ny modellserie fra 2000.

Test av Mini Countryman Cooper S E All4: Elektrisk i kulda?

Finjusteres før produksjon

Nå kommer femte generasjon, og den blir ikke uventet helelektrisk. Først ut er den tradisjonstro tredørsvarianten, som i disse dager testes ut på snødekte veier nord i Sverige.

Her foregår nå de første dynamiske kjøretestene på BMW Groups vintertestsenter i Arjeplog, opplyses det i en pressmelding fra BMW Group Norge.

Motor, styring og chassis skal finjusteres før bilen settes i serieproduksjon.

Prototypens elektriske drivlinje, høyspenningsbatteri, elektronikk- og ladeteknologi testes i klima og kjøreforhold som er en del av den nordiske hverdagen, heter det i meldingen.

Mini Recharged:

Bygger om britisk klassiker til elektrisk versjon

Kommer med crossover-modell

Etterhvert skal den nye tredørs Mini-en suppleres med etterfølgeren til den nåværende bestselgeren Mini Countryman – også den i helelektrisk versjon.

Man frister også med en nyhet som kommer senere i år:

Da vil Mini presentere et nytt konsept for en kommende crossover-modell, som burde ha alle forutsetninger for å bli populær her hjemme. I hvert fall hvis den kommer med firehjulsdrift.

Siden BMW relanserte Mini for over 20 år siden, har rundt fire millioner biler rullet ut av fabrikken i Oxford og funnet veien til mer enn 100 land. Som for del fleste andre bilprodusentene, er veien videre er elektrisk:

Fra 2030 og utover vil Mini kun lansere elektriske modeller.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også