Nye Mercedes EQE: Denne skal ta opp kampen mot Tesla Model S

PREMIERE: Mercedes-Benz EQE er neste elektrisk bil ut. Luksussedanen vil antalelig få samme batteripakker som EQS. Det vil si 90 eller 108 kWt.

Mercedes er virkelig i gang med å elektrifisere bilparken sin. I september er det klart for den nye elektriske sedanen EQE.

7. til 12. september er det klart for den internasjonale bilmessen IAA MOBILITY 2021 i München. Der vil Mercedes-Benz vise fram de foreløpige resultatene av slagordet «Lead in Electric» – med hele åtte nye bilmodeller som får sin premiere. Mercedes-Benz vil vise at de er godt i gang med å bevege seg fra «elektrisk først» til «kun elektrisk». – Blant premierene vil luksus-sedanen EQE være et av høydepunktene – en modell som vil få flere elementer fra vårt elektriske flaggskip EQS, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge hos importøren Bertel O. Steen. LES OGSÅ: Nye Mercedes-Benz EQS er et teknologisk elbil-vidunder! LES OGSÅ: Mercedes girer opp og skal bli helelektrisk innen 2030

Girer opp elektrifiseringen

Med EQE ønsker Mercedes å vise hvor sportslig og komfortabel en elektrisk sedan kan være. Bilen skal kombinere ytelser og kjøreegenskaper – og sette en ny standard i sin klasse, lover Mercedes. Innvendig får den et helt nytt interiør som er en variant av det som finnes i luksusmodellen EQS. Det betyr et helintegrert dashbord med en sentralplassert «Hyperscreen». Mercedes røper få andre detaljer – foreløpig. Men mye tyder på at batteripakka skal være den samme som i EQS. Det vil si 90 kWt eller 108 kWt. Det vil i så fall bety en rekkevidde på mellom 56-80 mil. EQS har en rekkevidde på opptil 77 mil.
DEBUTERER: Mercedes-Benz EQB er en ny 7-seter med firehjulstrekk.
Og det kommer mer:
  • Mercedes-AMG er avdelingen som bygger biler med høy ytelse. Den første helelektriske luksus-sedanen fra Mercedes-AMG er på plass, og i tillegg vil Mercedes-AMG presentere den første høyytelseshybriden fra Affalterbach under teknologimerket E PERFORMANCE.
  • En konseptbil fra luksusavdelingen Mercedes-Maybach skal vise hvordan en 100-årig tradisjon kan føres inn i en ny alder av elektrisk mobilitet.
  • Den nye helelektriske EQB, som har både sju seter og 4Matic, får sin Europa-debut.
  • Også bilmerket smart er på IAA MOBILITY 2021 med en showbil som vil gi et innblikk i den første bilen fra smart sin nye generasjon av helelektriske modeller.
LES OGSÅ: Nye Mercedes EQB: 7-seter, firehjulstrekk og helt elektrisk