Hopp til innhold

Ferieundersøkelsen 2022 Rekordmange på Europaferie i sommer

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbilforeningens ferske ferieundersøkelse viser at rekordmange har kjørt elbil på ferie i Europa denne sommeren. Og 93 prosent svarer at de vil dra på elbilferie igjen.

– Det gleder oss å se hvor begeistret folk har vært over å bruke elbilen på miljøvennlig langtur, sier Petter Haugneland, nestleder i Elbilforeningen.

Over 6500 elbilister har delt sine erfaringer med å kjøre elbil på langtur i Elbilforeningens ferieundersøkelse 2022. Hele 42 prosent av disse svarer at de har vært i utlandet med elbilen.

Den overveldende responsen fra ferierende elbilister viser at mange har lyst å dele sine ferske ladeopplevelser.

Før sommeren viste tall fra undersøkelsen Elbilisten 2022 at 29 prosent av elbilistene som planla elbilferie, hadde planer om å reise utenfor Norge. Med SAS-streiken og flere kansellerte fly, er det grunn til å tro at enda flere valgte bil som reisemåte.

ELEKTRISK EUROPAFERIE: 42 prosent svarer i Elbilforeningens undersøkelse at de har vært utenlands på ferie denne sommeren.

Mest populære reisemål

De mest populære ferielandene var:

  1. Sverige (69 prosent)
  2. Danmark (54 prosent)
  3. Tyskland (22 prosent).

Men flere land sto på reiseruta. Hele 7 prosent av elbilistene som dro ut av landet på ferie, dro så langt som til Italia med elbilen.

– Det som er fint å se, er at elbilistene som prøvde bilen i utlandet, gjerne vil gjøre det igjen, kommenterer Petter Haugneland.

83 prosent av utlandsfarerne oppgir at de er fornøyde med elbilferien.

KJEMPEFORNØYD: 83 prosent oppgir at de er fornøyd med elbilferien.

Testet elbilferie i Europa

Allerede i april reiste Elbilforeningen i forveien for å teste elbilferien i Europa. Vi reiste til Italia og hadde en rundtur i Norden for å teste ladenettverk, destinasjonslading og hvordan bilene oppførte seg på lengre turer.

Vi konstaterte at det er fullt mulig å bruke elbilen på reise i Europa.

Bli med Ladeklubben på elbilferie:

Dette lærte vi av å kjøre tur-retur Milano med elbil

Ladekø for noen

Sommeren 2022 ble altså ferien da rekordmange dro nedover kontinentet og testet ladenettverket i land der elbil er langt sjeldnere å se enn i Norge.

38 prosent av elbilistene oppgir at de opplevde kø på hurtigladerne da de reiste utenlands, noe som ikke skiller seg mye fra erfaringene gjort i Norge.

– Ladekø er en uting, men ladeutbyggingen vil med sikkerhet øke i land som til nå er dårlig utbygd nå når elbilsalget øker i Europa, sier Haugneland.

Elbilforeningen på elbilferie:

Kristiansand-Geiranger uten å hurtiglade – går det?

Halvparten hadde med seg barn i elbilen utenlands

50 prosent av de utenlandsreisende hadde med barn i bilen. Blant de som kun reiste på norgesferie var det bare 32 % som hadde med barn.

– Bilferie er ofte en foretrukken reiseform for barnefamilier. Å reise med barn i bil er billigere og mer klimavennlig enn å kjøpe flybillett til hele gjengen. I tillegg er det en sosial og fin måte å tilbringe ferien sammen på, avslutter Petter Haugneland.

Klare for sin første elbilferie:

– Skulle ønske alt var mye enklere

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!