Hopp til innhold

Samler elbil-eiere fra hele verden

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYTT ELEKTRISK NETTVERK Global EV Alliance

Global EV Drivers Alliance samler 37 interesseorganisasjoner for elbil-eiere fra 26 land, deriblant Norsk elbilforening.

Norsk elbilforening har vært initiativtaker og pådriver for å samle det internasjonale nettverket av elbil-eiere. Alliansen jobber for at alle nye biler i hele verden skal være elektriske innen 2030. – Norge er verdensledende på elbil. Og hvis vi får til nullutslipp i 2025, vil det være til stor inspirasjon også i andre deler av verden, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. De første deltakerne i nettverket møttes i forbindelse med Nordic EV Summit i 2018. Siden den gang har det blitt arrangert månedlige digitale møter med stadig flere entusiastiske deltakere fra hele verden. Og i dag dannes Global EV Alliance formelt.

Deler informasjon og inspirasjon

Den internasjonale alliansen består av entusiaster som deler inspirasjon, informasjon og erfaring om elbil. Slik kan vi lære av hverandre for å gi innspill til egne politikere og bransje – og dermed bidra til å framskynde elektrifiseringen av veitrafikken i flere land. LES OGSÅ: Snart er elbilen billigst å produsere Et raskt skifte til elektrisk transport er viktig for raskt å redusere klimagassutslipp, unngå farlige klimaendringer og forbedre lokal luftkvalitet i byer rundt om i verden. Med de raske forbedringene og prisreduksjon innen batteriteknologi er det helt oppnåelig, også utenfor Norge. For eksempel økte markedsandelen for ladbare biler i Tyskland fra 3 til 13,5 prosent fra 2019 til 2020 og i Storbritannia fra 3,2 til 10,7 prosent i samme periode. Det globale skiftet til elbiler øker eksponentielt, med mer enn 3,24 millioner ladbare biler solgt over hele verden i 2020, sammenlignet med 2,26 millioner i 2019, til tross for COVID-pandemien og tilhørende økonomisk tilbakeslag.
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Norsk elbilforening (@elbilforeningen)

Sterk elbilpolitikk

Alliansen viser spesielt til nødvendigheten av en sterk elbilpolitikk som i Norge, for å få til den nødvendige endringen raskt nok. Høy avgift på forurensende biler og null avgift på nullutslippsbiler er en kombinasjon som kan fungere, også for andre land enn Norge. LES OGSÅ: Stort litium-funn i Tyskland – nok til 400 millioner elbiler

Medlemmene

Global EV Alliance representerer organisasjoner fra landene Australia, Belgia, Brasil, Canada, Colombia, Costa Rica, England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Irland, Nederland, Spania (Catalonia), Kroatia, Danmark, New Zealand, Norge, Filippinene, Polen, Portugal, Serbia, Skottland, Slovenia, Sverige, Sveits, USA og Østerrike.
Verdenskart
Global EV Alliance er foreløpig representert i følgende land. Kikk på kartet for å se mer informasjon og siste oppdateringer.
LES OGSÅ: Joe Biden vil ha amerikanerne over på elbil