Hopp til innhold

Sjekk ut Mercedes-Benz EQT: Ny elektrisk 7-seter for storfamilien

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ELBIL FOR STORFAMILIEN: Nye Mercedes-Benz EQT blir en 7-seter med god plass. Perfekt for familier med dine og mine barn.

Mercedes er snart klare med enda en helelektrisk flerbruksbil. Denne heter EQT, og du kan få med et elektrisk rullebrett på kjøpet!

Det er fart i Mercedes sin elektriske satsing om dagen. Ikke før har de sluppet nyhetene med nye EQA med 4Matic, ny EQB som blir en kompakt 7-seter, den store kassebilen EQV og luksus-skipet EQS, så får vi en sniktitt på den kommende T-Klasse og den elektriske varianten EQT. Ut i fra størrelsen virker det som en slags arvtager etter R-klasse, som var en utpreget bil for amerikanske familiefolk som trengte plass til dine og mine ville kjøre komfortabelt med stjerne i grillen. Her hjemme gikk den stort sett som varebil eller begravelsesbil…

7-seter og elegant interiør

Bilen skal romme sju personer og enda ha et sjenerøst bagasjerom. Den helt nyutviklede flerbruksbilen skal altså overfører formelen fra EQV til et mer kompakt format. Den karakteristiske sorte panelgrillen er på plass med 3D-effekt, og den velkjente EQ-lyslisten er plassert rundt den sorte panelgrillen i front, mens den strekker seg fra lykt til lykt bak. LES OGSÅ: Nye Mercedes EQS er et elektronisk teknologi-vidunder Inni består de de hvite skinnsetene (kanskje ikke så barnevennlig?) av resirkulert lær. Det intelligente infotainment-systemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience) blir også med inn her. Systemet kan enkelt betjenes ved hjelp av den frittstående berøringsskjermen, knappene på rattet eller taleassistenten “Hey Mercedes”. Ved hjelp av kunstig intelligens har systemet evnen til å lære. Hvis for eksempel sjåføren regelmessig ringer til en bestemt person på fredager, vil systemet foreslå telefonnummeret til vedkommende på skjermen denne ukedagen. MBUX inkluderer også trafikkinformasjon og oppdateringer over lufta.

Skyvedører

Concept EQT er 4,94 meter lang, 1,86 meter bred og 1,82 meter høy. Den har skyvedører på begge sider, og døråpningene er så store at begge setene i tredje seterad skal kunne nås uten problemer. Tre barneseter kan monteres ved siden av hverandre i andre seterad. Den bratte bakluka gir et romslig lasterom, og den tredje seteraden kan klappes sammen eller fjernes helt slik at det blir nok plass til barnevogn, hundebur og annet fritidsutstyr.

Longboard baki

Konseptbilen illustrerer variasjonsmulighetene med et elektrisk longboard (rullebrett) integrert i bagasjerommet. Det elektriske longboardet er laget av aluminium og oppbevares i et gulvrom med plexiglasslokk over.

Mercedes opplyser ingenting om hverken ytelser eller kapasitet ellers på bilen. Men at det er plass nok til en solid batteripakke, er ganske så sikkert. Nye T-klasse vil bli lansert i 2022 og skal være flerbruksbilalternativet til varebilen Citan, som er et samarbeidsprosjekt med Renualt. Citan varebil har premiere i år – også som en helelektrisk variant. LES OGSÅ: Geely skal bygge luksus-elbil – sikter mot Tesla og Mercedes