Hopp til innhold

Klar for påsketur? Slik lader du best – og pakker riktig

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

VIKTIGE FORBEREDELSER: Har du planlagt ladestoppene, vil turen til påskefjellet gå som en drøm.

Ut på tur i påsken? Her får du noen gode tips med på veien.

Nordmenn har verdens lengste påskeferie, sammen med Island og Danmark. Endel land har fri enten skjærtorsdag eller andre påskedag i tillegg til langfredag, men få har fri alle disse dagene.

Det betyr et herlig avbrekk, og ifølge en fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv skal rekordmange nordmenn feriere i hjemlandet denne påsken.

Mange pakker bilen med ski, nikkers, ull, appelsiner og mengder med Kvikk Lunsj, før snuten vendes mot den norske fjellheimen.

Skal du kjøre langt, er det ingen vei utenom påfyll av strøm. Vi anbefaler alle å planlegge reisen med Elbilappen og få forslag til ladestopp underveis, eller gå inn på elbil.no og legge opp reiseruta .

Her kan du legge inn hvilken bil du kjører, så får du opp estimert og realistisk kjørelengde med forslag til ladestopp tilpasset ruten du har tenkt å kjøre.

Under byr vi på noen gode tips når det gjelder hurtiglading underveis og pakking av bilen før avreise.

Bli med Ladeklubben på elbilferie:

Ut på ladetur direkte fra «God morgen Norge»

Fem gode ladetips

Hurtiglading prises vanligvis per kilowattime (kWt), eventuelt kombinert med en pris per minutt. Hvor mye strøm du får i minuttet, varierer blant annet med elbilmodell, batteritemperatur og batteriprosent.

Elbilforeningen med ny medlemsfordel:

Enklere lading på farten med Ladeklubben

OVERLAST: Lesser du for mye inn i bilen din, kan du måtte sette igjen folk eller bagasje under en kontroll.

Slik pakker du bilen trygt

Elbiler har allerede et lavt tyngdepunkt, siden batteripakken er montert under bilen. Derfor skal det mye til at bilens kjøreegenskaper endres vesentlig som følge av feil pakking.

Elbilferie: Så mye kortere kommer du med skiboks

Ikke glem ladekabelen!

Vekten i bilen vil påvirke rekkevidden. Dette gjelder ikke bare for elbiler, men kan bli ekstra merkbart siden lading tar lenger tid enn å fylle fossilt drivstoff.

Derfor er det lurt å ta en kritisk gjennomgåelse av hva du faktisk trenger å ha med av tunge gjenstander. Husk også at du må holde deg innenfor bilens tillatte nyttelast (sjekk vognkortet).

Selv om man ikke trenger egen ladekabel når man bruker hurtiglader, er det en selvfølge å ha den med i bilen. Da kan du enkelt normallade underveis og/eller ved målet

I videoen under kan du se hvilke andre ting som er lurt å ha med seg i bilen på tur i vinterhalvåret.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!