Hopp til innhold

Slik skal elbil bli for alle – sjekk vår nye film!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

UT PÅ TUR: Rekordmange planlegger elbilferie i år.

Vi gleder oss over at 60 prosent av alle elbilister skal på elbilferie i sommer! Dette er enda flere enn de som dro på ferie i fjor.

Da vi spurte elbilistene etter sommeren i fjor om de kunne tenke seg å reise på elbilferie på nytt, så svarte 90 prosent at de gjerne gjør det. – At så mange planlegger elbilferie, er veldig gøy. Som i fjor, blir det Norgesferie på de aller fleste av oss også i år. Det betyr i overkant av 180.000 elbiler på farten i sommer, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening. LES OGSÅ: Her er fire nye og spennende dagsturer for elbilferien Når så mange elbiler skal på farten i sommer, må det være nok lademuligheter i hele landet. Elbilforeningen jobber for at elbil skal bli for alle. Det er også budskapet i vår nye film. (Se video under!) LES OGSÅ: 6 av 10 planlegger elbilferie i år

Ny ladestrategi

Nå har også Stortinget vedtatt at regjeringen må lage en nasjonal ladestrategi i løpet av neste år. – Det er en stor seier for Norsk elbilforening at Norge skal få en helhetlig ladestrategi. Nå pålegges regjeringen å kartlegge hvor mye hurtigladeutbygging som trengs – og hvordan man får til dette på en koordinert måte. Dette er på høy tid, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening. Vi håper at alle elbilister får en fin sommer uten ladekø. PS! Hvis du skal på elbilferie og legger ut bilder på instagram – del gjerne med oss, bruk hashtaggen #elbilferie2021 Goood sommer!

Ny undersøkelse: Nær halvparten forstår ikke prismodellene for hurtiglading