Hopp til innhold

Elbilferie: Her er fire nye og spennende dagsturer

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

KLAR FOR TUR: Vi har samlet totalt 22 forskjellige dagsturer med ladetips og råd om hva du bør se og oppleve.

Lurer du på hva du skal gjøre i ferien? Nå har vi lagt til fire nye og spennende reiser. Totalt finner du nå 22 herlige turer i Norge – spesielt tilpasset for deg som kjører elbil.

6 av 10 elbilister planlegger å reise på ferie med elbilen sin i år. Da er det godt å få noen tips på veien.

Hvor vil du reise?

Halve moroa med ferien er ofte selve planleggingen. Men mange vet kanskje ikke hvor de skal ta turen. Eller så har du kanskje et utgangspunkt, men tenker at det kunne vært ålreit med noen severdigheter. Da har vi i samarbeid med Nasjonale turistveger og Visit Norway inspirasjon til turer i vårt eget ferieland.

På disse sidene finner du 18 reiseforslag over hele Norge. Kanskje er det turer som passer for deg og din familie?

På kartet og langs ruta vil du selvsagt finne innlagte ladestopp, vakre severdigheter og spennende aktiviteter.

Nå har vi også lagt til fire nye dagsturer:

LES OGSÅ: Turistmålene hvor du kan lade elbilen din

LENGST SØR: Drøm deg bort på Lindesnes fyr.

Enkelt med Elbilforeningens ladebrikke

Når man er på tur, vil mange benytte seg av hurtiglader-tilbudet. Husk at du hurtiglader raskere, enklere og billigere med Elbilforeningens ladebrikke, som alle medlemmer får tilsendt – i stedet for å betale via SMS.

GODE MEDLEMSFORDELER: ElbilAppen og Elbilforeningens ladebrikken gjør lading enklere.

Registrer hurtigladeoperatørene på forhånd. Da slipper du å stresse med dette når du står ved hurtigladeren. Ladebrikken vår gir nå tilgang til over 2.200 hurtigladere i Norge.

Nylig ble det også kjent at du også kan registrere Elbilforeningens ladebrikke for bruk hos Vattenfall Incharge og få tilgang til Ishavsveien sine nye hurtigladere i Nord-Norge. Når grensene åpnes igjen, kan du også lade på Vattenfalls ladestasjoner i Sverige, Tyskland og Nederland.

Elbilforeningens ladebrikke gir deg dermed tilnærmet full dekning på alle ladestasjoner i Norge og Sverige. Det er en grunn til at ladebrikken vår er en av Norges med brukte.

LANGTEST: 225 mil med elbil og campingvogn

Planlegg reiseruta med ElbilAppen

Hurtigladerne er gjerne plassert ved bensinstasjoner eller butikker. Få er skiltet til, men planlegger du reisen med ElbilAppen vår, får du forslag til ladestopp underveis. Den kan alle medlemmer laste ned i App Store eller Google Play.

Nå kan du også få reiseruta fra ElbilAppen på skjermen i elbilen din med Android Auto eller Apple CarPlay.

Å få reiseruta og ladestopp direkte på skjermen i elbilen, er mer brukervennlig og sikrere. Husk å stoppe og ta en pause hvis du må justere ladestoppene underveis.

LES OGSÅ: Slik pakker du elbilen trygt for langtur

Effektivt ladekart

Du kan også bruke ladekartet på elbil.no for å legge opp reiseruta. Det er åpent for alle. Her får du opp estimert og realistisk kjørelengde med forslag til ladestopp akkurat der du kjører.

På samme måte som i ElbilAppen er det ruteplanlegger i ladekartet. Velg hvilken bil du kjører, hvor du er og hvor du skal, så kommer de anbefalte ladestoppene opp på ruta. Ruteplanleggeren beregner hvor lang tid turen tar, og hvor mye av den som brukes på å lade. Du ser også hvor mye CO2 du sparer miljøet for, mens du suser lydløst av gårde med god miljøsamvittighet.

Ladekartet gir deg også en oversikt over hoteller som har lademuligheter i nærheten.

NYHET: Få reiseruta fra Elbilappen på skjermen i din bil

DRØM DEG BORT: Elbilferie i Helgeland. Foto: Visit Helgeland

LES OGSÅ: 6 tips for å få en vellykket elbilferie

Veihjelp uansett problem

Og skulle du være uheldig og få trøbbel med bilen på ferieturen, får du bilberging uansett problem om du er medlem og har vår gode og svært gunstige veihjelpsavtale.

Veihjelpen fra Viking gjelder for deg som privatperson døgnet rundt i Norge og Europa, uansett om du har en privat elbil, hybrid, bensin eller diesel. Den gjelder også om du har bobil, MC eller campingvogn med på slep. Også om du kjører i andre biler enn din egen, for eksempel gjennom bildeling eller leiebil. Les mer om tilbudet her.

God planlegging – og god tur!

IKKE MEDLEM ENNÅ? Se alle våre medlemsfordeler og meld deg inn her!

LES OGSÅ: Her er elbilene som kan ha tilhenger og takboks