Hopp til innhold

Stem frem Norges beste hurtigladestasjon

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor er landets triveligste og mest velfungerende hurtigladestasjoner? For å kunne kåre de beste trenger vi dine fingre – i noen sekunder.

Visste du at du i elbilappen – medlemsappen til Norsk elbilforening – kan rangere hver enkelt ladestasjon du besøker? Her kan du gi fra én til fem stjerner ut fra totalinntrykket du sitter igjen med, men du må gjerne også legge inn kommentarer om du har noe mer spesifikt på hjertet. Du kan både gi stjerner til hurtigladestasjoner du besøker framover, og de du har besøkt tidligere. Hvis flere av de over 50 000 som i dag bruker appen legger inn ratinger på ladestasjonene de bruker i appen, vil vi få et godt grunnlag for å kunne kåre Norges beste ladestasjoner. Og det er akkurat det vi ønsker å gjøre. Ved hjelp av deg. Vi kan godt kalle det for hjelp til selvhjelp. Men hvordan kan en slik kåring være nyttig for deg? Det skal vi straks komme tilbake til.

Alt teller

Men først: Hva utgjør egentlig en god hurtigladestasjon? At laderne fungerer, selvsagt, og det gjør de ikke alltid. Men noen later til å ha mer «nedetid» enn andre. Og selvfølgelig teller det positivt at det er mange nok ladere der til at du slipper kø. Og kanskje, hvis du har en elbil som tåler mer effekt enn en standard hurtiglader gir, at det også finnes lynladere på stasjonen? Men fasilitetene i tilknytning til ladestasjonen blir også stadig viktigere for de fleste av oss. For eksempel at det er mulig å kjøpe seg en matbit i nærheten, at det er muligheter for å gå på do, eller at omgivelsene er vakre eller det er noe å finne på mens du er der? Eller simpelthen at området har god nok belysning eller kanskje et tak som skjermer for regn og snø når du står der og knoter med ladebrikker, kabler og hva det måtte være? Les også: ABC til Elbilforeningens ladeapp

Nyttige hint til ladeoperatørene

Når vi ser hvilke ladestasjoner som utmerker seg på rating-skalaen, vil man fort også kunne se det større bildet, og få en tydelig indikasjon på hva elbilister flest setter pris på ved ladestasjonene også utover det rent tekniske. Dermed vil din rating – og en fremtidig kåring basert på totalinntrykket fra tusenvis av Elbilforeningen-medlemmer  – også fort kunne fungere som inspirasjon og veiledning når det fremover på rekordtid må settes opp flere tusen nye hurtigladere i landet vårt. For det hadde vel ikke gjort noe om hurtigladeutbyggerne kunne begynne å få alt rett – på første forsøk? Så husk: Det ligger mye potensiell makt i mobiltommelen din hver gang du tanker strøm langs veien fremover. Og derfor: Rate til alt blir great!   (PS: Du finner rating-muligheten ved å scrolle litt nedover på skjermen når du har klikket på den aktuelle ladestasjonen. Når du har trykket på «Vurder ladestasjon», vil den automatisk vises med fem stjerner – da trykker du selv på antallet stjerner du mener den fortjener, og legger inn en kommentar hvis du føler for det. Trykk «Lagre» når du er klar – og vips: Du har gjort ditt!)

Medlem, men mangler appen?

Med ElbilAppen kan du blant annet se ladestasjoner i nærheten og få forslag til ladestopp underveis for din elbil. Er du medlem, men mangler appen? Last ned siste versjon på App Store for iPhone eller på Google Play for Android. Eller meld deg inn i Elbilforeningen for å få tilgang.  (Når du skal bruke appen første gang, logger du inn med e-postadressen din og passord fra Min side.)