Hopp til innhold

Cupra følger opp suksessen Born: Viser frem nye elektriske konsepter

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

TO TETTE OG EN BADEHETTE: To nye elbiler varsles fra Cupra, Tavascan til venstre, UrbanRebel til høyre. Bak står hybridmodellen Terramar.

Begge bør ha potensial til å kunne treffe det norske markedet godt.

På et arrangement denne uka viste Cupra frem de tre kommende elektrifiserte modellene Tavascan, UrbanRebel og Terramar i konseptutgaver, hvor de to førstnevnte er fullelektriske.

Og av disse tre er det særlig UrbanRebel som stikker seg frem. Men den må du vente først til 2025 for å kunne leke rebell utenfor kjellerleiligheten din med.

Disse tre modellene blir avgjørende for Cupras ambisjoner om kraftig internasjonal vekst og et årlig salg på 500.000 biler i året.

Cupra ligger under Volkswagen-gruppen og er det spanske merket Seats sportslige alibi.

Så langt har bilmerket gjort seg bemerket i Norge gjennom elbilen Cupra Born, som i løpet av året har blitt stadig mer synlig i det norske trafikkbildet.

Den deler plattform og mange tekniske løsninger med Volkswagen ID.3, men skiller seg fra den nære konsernslektningen med en mer sportslig fremtoning. Vår biltester omtaler den som en VW ID.3 i gladiator-drakt.

Test: Cupra Born 58:

Gjør valget enkelt

«Neste generasjon helter»

– I kveld viser vi hele porteføljen av Cupras neste generasjon helter, som skal lanseres innen 2025, uttaler Cupra-boss Wayne Griffiths noe pompøst i en pressemelding etter visningen.

Arrangementet fant sted i Terramar, Sitges, utenfor Barcelona. Det er her Cupra ble etablert for fire år siden.

I løpet av disse årene har merket utlevert nærmere 200.000 biler, og økt omsetningen fra 430 millioner euro til nærmere 2,2 milliarder euro i 2021.

– Cupra har fått en fremragende mottagelse i det norske markedet, og vår tro på fremtiden er ikke blitt noe mindre etterhvert som vi har fått innsikt i hva som kommer. Stikkordet for Cupra er elektrifisering, og bilmodeller og forretningsmodeller som virkelig kan utfordre bransjen, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for Cupra Norge i Harald A. Møller i pressemeldingen.

UrbanRebel utpekt som «nøkkelmodell»

I løpet av 2025 skal merket etter planen ha lansert de tre nye modellene Terramar, Tavascan og UrbanRebel, i tillegg til å ha fornyet dagens modellportefølje.

Merkets første helt egenutviklede modell ble Cupra Formentor, før fullelektriske Cupra Born kom på veien.

Nye Cupra Born: Når du synes VW ID.3 blir for søt

Den kraftige Cupra Tavascan lanseres i 2024, mens UrbanRebel altså skal komme i 2025.

Den lille rebellen på 4,03 meter får forhjulsdrift og bygges på Volkswagen-gruppens MEB-plattform for mindre kjøretøy.

Denne modellen omtales dessuten som det største prosjektet for Cupra i årene som kommer, utpekt som en nøkkelmodell gjennom bilprodusentens transformasjonen til å bli et fullelektrisk merke.

Cupra leder for øvrig Volkswagen-gruppens arbeid med å gjøre bærekraftig urban mobilitet tilgjengelig for flere.

Den siste modellen Cupra viste frem denne uken, er den ladbare hybriden Terramar. Denne SUV-en skal produseres ved Audis produksjonsanlegg i Györ i Ungarn, og får rundt 100 kilometer elektrisk rekkevidde.

Om denne noen gang finner veien til Norge, er vel heller tvilsomt.

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også