Hopp til innhold

Produksjonen starter til neste år: Mikro-sniktitt på elektriske Jeep Compass

VISER SKISSE: Jeep Compass blir en sentral modell for Jeep globalt, med produksjon som starter i Melfi i Italia til neste år. Produksjonen vil deretter utvides til Nord-Amerika og resten av verden fra 2026.

Med denne designskissen av neste generasjon Compass, gir Jeep et slags første glimt av sin kommende helelektriske firehjulstrekker-SUV.

– Vi har allerede startet elektrifiseringen av bilene våre med ladbare hybrider av Compass 4Xe og Wrangler 4Xe, meldte en Jeep-representant fra importør Stellantis for godt over to år siden:

Her viser Jeep frem sin første elbil:

– Vil passe det norske markedet perfekt

Men det var hybridene. Den rene elbilen de meldte om, var lille Jeep Avenger, som dessuten etter hvert – og temmelig omdiskutert – ble kåret til årets bil:

Jeep Avenger blir tidenes billigste Jeep?

Så mye vil «årets bil i Europa» koste i Norge

– Vi vil fortsatt ha Wrangler Hybrid og Compass Hybrid i 2024, fortalte PR- og informasjonsdirektør Stein Pettersen til elbil.no i januar i år i artikkelen nedenfor – og dermed plasserte Jeep seg ikke blant selskapene som kutter fossil-navlestrengen først:

To av fem bilmerker er nå helelektriske i Norge:

27 bilmerker selger nå bare elbiler

Produksjonen starter i 2025

Men til neste år skal altså neste generasjon av Jeep Compass komme – som en ren elbil.

Kompakt-SUV-en baseres på den fleksible STLA Medium-plattformen og Jeep ser for seg at den vil appellere til et bredt publikum.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

Den plasserer seg i det som har vokst frem til å bli et av de viktigste segmentene: «elektriske SUV-er, med pris og størrelse som passer for en norsk familie», konstaterer importør Stellantis i en pressemelding i dag.

I tillegg til den nye Compass vil denne satsingen de neste to årene også inkludere den større Wagoneer S og en elektrisk tolkning av den klassiske ur-Jeepen, som får navnet Recon.

Elektriske Jeep Wagoneer S:

Nye bilder av Jeeps store el-SUV

Nye Jeep Compass starter etter planen produksjonen i Melfi i Italia til neste år.

Produksjonen vil deretter utvides til Nord-Amerika og resten av verden fra 2026.

Bli medlem i dag!

Les også