Hopp til innhold

De mest populære elbil.no-videoene i år: Her er videoene som ble mest sett i 2022

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

MEST SETT: Duellen mellom folkefavorittene Tesla Model Y Performance vs. Volkswagen ID.5 GTX er sett over 45.000 ganger, og er dermed årets mest sett av alle Elbilforeningens videoer publisert i 2022.

Med over 1.5 millioner avspillinger var 2022 et rekordår for video i Elbilforeningen. Her er de 10 mest sette videoene våre i år.

– Testteamet i Elbilforeningen legger ned stor prestisje i faglig sterke biltester. Det er helt naturlig at disse forsterkes med kvalitetsvideoer, sier videojournalist Jamieson Pothecary i Norsk elbilforening.

Det har gitt resultater. Elbilforeningens YouTube-kanal har økt med 82 prosent på under ett år. Og enda bedre skal det bli i 2023.

FORNØYD MED UTVIKLINGEN: Videojournalist og fotograf Jamieson Pothecary i Norsk elbilforening.

– På nyåret planlegger vi å utvide med enda bredere videoinnhold for elbilistene, i tillegg til våre solide biltester. Det er bare å følge med på Elbilforeningens YouTube-kanal og gjerne abonnere på den, oppfordrer Pothecary.

48 biler under momsgrensa – som også får lav vektavgift:

Sjekk elbilene som nesten ikke går opp i pris i 2023

Her er de 10 mest sette videoene våre i 2022:

1. Tesla Model Y Performance vs. Volkswagen ID.5 GTX

Ingen overraskelse at to av årets mest solgte bilmodeller i samme film tok den gjeveste pallplassen. Mer enn 45.000 har fått med seg duellen mellom gigantene.

2. Test: Nissan Ariya

Ventetiden var uendelig lang og det manglet ikke på superlativer og lovord fra Nissan da SUV-en endelig ankom Norge. Testansvarlig Ståle Frydenlund var enig i mye, men ikke i alt.

3. Den beste kineseren til nå, Nio ES8

Gigaplass, premium kvalitet og firehjulstrekk er som skapt for Norge. Kinesiske Nio har tatt elbil-Norge med storm. Men er den god nok til å skape trøbbel for de tyske premium-merkene?

4. Den er gigastor og kjempebilllig, men …

Elbiler med stor plass betyr som regel tilsvarende stor prislapp. Maxus Euniq6 bryter regelen og tilbyr Tesla Model Y-størrelse til nesten halv pris. Men som testsjåfør Rune Nesheim fant ut, bød bilen også på noen vesentlige mangler.

Over 28.000 hurtigladere i hele Europa:

Her kan du hurtiglade med Ladeklubben

5. Seks elbiler i den tøffeste vintertesten noensinne!

Vintertesten 2022 var den mest omfattende noensinne. Aldri har vintertest-sakene våre vært mer variert. På en uke utførte vi seks ulike tester og resultatene overrasket stort. Dette var en av videoene vi lagde.

6. Volkswagen ID. Buzz Pro vs. Tesla Model Y

Samme pris, to forskjellige verdener. Denne litt uvanlige duellen viser hvor variert elbilutvalget har blitt. Hippie-buss eller familie-racer – valget er ditt. Testteamet i Elbilforeningen ble slett ikke enige.

7. Toyota bZ4X

«Skandalebilen» fra Toyota har skapt store overskrifter i høst på grunn av store avvik fra oppgitt rekkevidde. Fagavdelingen i Elbilforeningen tar ingenting for gitt og plasserte den i duell mot sin «tvillingmodell» Subaru Solterra.

Klarte ikke levere elbilene i 2022 som avtalt:

Nå dekker Toyota både moms og vektavgift for bZ4X-kundene

8. Hvor lang tid tar det å bytte batteri i Nio ES8

Elbilverdenen har blitt lovet batteribytte i over ti år. Men det var kinesiske Nio som endelig realiserte drømmen. Hvordan og hvor lang tid det tok å bytte til et fulladet batteri ser du i denne videoen.

9. Nissan Ariya vs. Kia Niro EV og Renault Megane E-Tech

For 2023 innføres det moms på kjøpsbeløpet for elbiler over 500.000 kroner. Utvalget av familiebiler som havner under moms-grensen er større enn du tror. Vi testet tre av de beste mot hverandre.

10. Eksklusiv sniktitt – Fisker Ocean – perfekt for Norge!

Elbilforeningens utsendte reporter måtte nærmest slåss for å slippe til i den nye SUV-en fra Fisker. Her får du førsteinntrykkene på design, plass og pris.

Vi tester elbiler på camping:

Camping med elbil? Null problem

Les også