Hopp til innhold

16 nye sentre åpnet i helgen: Her kan du se og prøve elbilene fra Xpeng

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYÅPNET: Denne helgen åpnet 16 Xpeng-sentre rundt om i Norge. Se hvor de ligger nederst i denne artikkelen. Bildet er fra Sandefjord Center i – du gjettet det – Sandefjord.

Den nokså ferske kinesiske elbilprodusenten Xpeng ruller ut forhandlernettverket i Norge. Se hvor du fysisk kan sjekke ut bilene her.

Du har kanskje allerede sett en Xpeng eller fem på veien i Norge?

SUV-modellen Xpeng G3 minner ikke så rent lite om en stor Tesla Model Y, eller en litt mindre Model X – men trente elbiløyne vil likevel uten problemer kunne se når det er en Xpeng de har foran seg.

Fra før har den kinesiske elbilprodusenten bare hatt én forhandler i Norge, nemlig Xpeng-senteret på Lørenskog.

Men denne helgen åpnet ikke mindre enn 16 Xpeng-sentere rundt om i Norge, som i løpet av høsten også vil kunne vise frem og selge bilmerkets kommende flaggskipmodell Xpeng 7, som du ser på bildet under. Og som altså ikke er så helt ulik … Tesla Model S.

KOMMER SNART PÅ NORSKE VEIER: Xpengs nye modell, P7.

Først ut i Norge etter Kina

I det siste har Xpeng jobbet målrettet med en ny forhandler- og serviceavtale med Motorgruppen, gjennom det nye selskapet XBI Norge.

Nyansatte Elvis Cheng har tatt på seg rollen som daglig leder i den norske Xpeng-organisasjonen.

– Norge er et særdeles viktig marked for oss i XPENG, og er det første markedet vi etablerer oss i utenfor Kina, fortalte han til elbil.no for et par uker siden.

Og nå sist helg åpnet altså XBI Norge hele 16 nye Xpeng-sentre rundt om i landet.

De er samlokalisert med allerede etablerte Motorgruppen-forhandlere, og potensielle kunder vil nå ha muligheten til å bli nærmere kjent med Xpeng G3 og etter hvert også den helt nye Xpeng P7.

– Nå skal endelig flere i Norge få oppleve Xpeng. De 16 nyåpnede Xpeng-sentrene gjør at vi blir mer tilgjengelige for nordmenn flest, og det blir enklere å se og prøvekjøre Xpeng der man bor, sier Cheng.

Test av Xpeng G3 Smart: Kunne nesten tro det var en Tesla

– Bare starten

Og dette er bare begynnelsen, skal vi tro lederen for Xpeng i Norge.

– Åpningen av Xpeng-sentrene er bare starten på etableringen vår i det norske markedet, men likevel en viktig milepæl for vår norske virksomhet.

Med de nye Xpeng-sentrene vil det totalt være 17 Xpeng-sentre tilgjengelig i Norge. Hos XBI, som står for driften av de nye sentrene, er gleden og entusiasmen stor for å nå ha fått på plass Xpeng i sine lokaler.

– Jeg vet at forhandlerne gleder seg til å ta imot nysgjerrige og interesserte kunder og sørge for at de får en god kundeopplevelse. Vi ser frem til å høste erfaringer fra disse første sentrene fremover, sier Rune Gjerstad, daglig leder i XBI.

Sedanen P7 like om hjørnet

Det er knyttet stor spenning til ankomsten av Xpengs sedanmodell P7, som skal være like rundt hjørnet for det norske markedet.

De første eksemplarene er på vei fra Kina nå, og ankommer Norge og de 16 Xpeng-sentrene i løpet av høsten.

XPeng P7 er allerede tilgjengelig for forhåndsreservasjon, og vil være tilgjengelig for prøvekjøring senere denne høsten. De som har forhåndsreservert vil prioriteres både med tanke på prøvekjøring og levering.

P7 er hele 488 cm lang og har et bagasjerom på 440 liter, og et utseende som ikke er ulikt Tesla Model S. 

Les også: Slik skal Xpeng ta Norge med storm

Samarbeid med Elbilforeningen

Alle nye Xpeng-kjøpere får også ett års gratis medlemskap i Norsk elbilforening, via den ferske samarbeidsavtalen som er inngått med Xpeng.

– Vår kjerneverdi er å ha kunden i sentrum for alt vi gjør. Det betyr at vi ønsker å lytte til tilbakemeldinger fra kundene våre, og utvikle produktene våre sammen med dem. Samarbeidet med Elbilforeningen er dermed en helt naturlig del av dette, sa Christian Hem, salgsdirektør i Xpeng Norge til elbil.no for et par uker siden i forbindelse med at avtalen ble inngått.

INNGIKK AVTALE: Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu sammen med salgsdirektør Christian Hem i Xpeng Norge i forbindelse med en samarbeidsavtale som innebærer at Xpeng-kjøpere får ett års gratis medlemskap i Elbilforeningen.

– Ambisjonen at Elbilforeningens innsikt, kompetanse og tjenester skal komme våre kunder til gode, og bidra til en god kundeopplevelse. I tillegg gir det oss viktig innsikt i markedet som vi vil være en betydelig del av, supplerer Hem.

– Alle Xpeng-kjøpere får ett års gratis medlemskap, på samme måte som for de øvrige bilmerkene vi har avtale med. Vi hjelper nye medlemmer med å få en god start med sin elbil, i tillegg kommer en rekke andre medlemsfordeler, blant annet vår populære ladebrikke som gir tilgang til ladestasjoner i hele landet, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Les mer om fordelene med å være medlem i Norsk elbilforening her

ALLEREDE PÅ NORSKE VEIER: Xpeng G3 er allerede å se i trafikken. Her fra da Elbilforeningen testet bilen i fjor.

Her finner du de nye sentrene

De 16 nye Xpeng-sentrene finner du på disse lokasjonene:

ForhandlerAdresse
Ålesund CenterBrustalsveien 206, 6011 Ålesund
Bergen Bønes CenterØvre Kråkenes 51, 5152 Bønes
Asker og Bærum CenterAlf Kristoffersensvei 7, 1396 Billingstad
Stavanger Sandnes CenterSvanholmen 23, 4313 Sandnes
Kristiansand CenterBarstølveien 30, 4636 Kristiansand
Skien CenterTelemarksvegen 61, 3734 Skien
Fredrikstad CenterStabburveien 5, 1617 Fredrikstad
Drammen CenterIngvald Ludvigsensgate 21, 3027 Drammen
Ski CenterTeglveien 16, 1400 Ski
Hamar CenterVangsvegen 91, 2317 Hamar
Oslo Nord CenterHans Møller Gasmannsvei 3, 0598 Oslo
Trondheim CenterLeangen alle 6, 7044 Trondheim
Larvik CenterYttersøveien 1, 3255 Larvik
Jessheim CenterEnergivegen 9, 2069 Jessheim
Sandefjord CenterBekkeveien 4, 3236 Sandefjord
Eidsvoll CenterVognveien 14 , 2072 Dal
Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også