Hopp til innhold

Opplev Norges vakreste veistrekninger med elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge byr på fantastiske naturopplevelser. Sammen med Nasjonale turistveger har vi valgt ut et knippe nydelige veistrekninger som passer utmerket for deg som har elbil.

Antall ladestasjoner øker sterkt i hele landet. Det innebærer at du som elbilist kan oppsøke stadig flere steder uten å være bekymret for lademuligheter underveis. I hvert av turforslagene har vi lagt inn informasjon om hvor du kan lade elbilen på de ulike strekningene, og om avstanden mellom ladestasjonene. Og husk: For deg som har Elbilforeningens app er det enkelt å planlegge hele turen med ladestopp. 

Turforslag over hele landet

Her finner du alle våre turforslag for elbil i sommer. Samtlige turforslag har nyttig informasjon for deg som skal lade elbilen underveis på turen.

Vi anbefaler følgende strekninger:

Helgelandskysten: Ligger som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Lofoten: Fascinerende, vakkert og brutalt, og stadig flere har oppdaget at det som er vakkert sommerstid, er minst like vakkert om vinteren. En reise i Lofoten setter spor. Aurlandsfjellet: Denne nydelige strekningen har fått tilnavnet «Snøvegen» fordi man ser snø langs veien mesteparten av sommeren – gjennom et landskap som fremstår som urørt. Ryfylke: Tenk deg at du ser utover fjell, ur og glattskurte klippeformasjoner. Ferden langs denne turistveien er en reise i kontraster. Rondande: Fjelltoppene. Det blå lyset. Roen. Det er når den følelsen brer seg, at du kjenner at du må til Rondane. Hardanger: Det er ingen hemmelighet at dette området er som et eneste stort postkort. Alt det vakre du har hørt om Hardanger er sant! Atlanterhavsvegen: Denne strekningen omtales ofte som verdens vakreste bilreise. Geiranger Trollstigen: Den dype, blå Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og frodig vegetasjon. Jæren: Det er som folk sier: Du har ikke sett hele Norge før du har sett Jæren. PS: Dersom du planlegger en tur til Sverige eller Danmark finner du mange nyttige råd og tips her. Les også: Nå tilbyr Elbilforeningen markedets beste medlemstilbud på veihjelp.