Hopp til innhold

Avslørt! Polestar 6: Polestar bekrefter ny takløs 872 hk superbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SUPERBIL: Polestar har lenge vær forbundet med høy ytelse og sportslige kjøreegenskaper. Og nå våger de seg ut i superbilverden med en rålekker roadster. Navnet er Polestar 6. Alle foto, Polestar.

En ny smellvakker roadster fra Polestar skal sette ny standard for elektrisk superbiler.

Tesla har lenge lovet oss en superbil i form av Roadster 2. Men nå får Elon Musk svi for somlinga. Polestar planlegger nemlig å komme dem i forkjøpet.

Selskapet bekreftet den elektriske høyytelses-roadsteren Polestar 6 i dag. Det er en produksjonsversjon av Polerstars 02 Concept.

PREMIUMBIL: Polestar 6 har et omfattende infotainmentsystem som tilpasser seg til førerens bevegelser. Komposittpaneler er vevd i lin og setetrekkene er 3D-strikket. Polestar 6 har utstrakt bruk av bærekraftige materialer. Komfort skal tas til et helt nytt nivå, ifølge Polestar.

Elektriske kabrioleter er et litt sært bilsegment som bare Tesla har våget seg inn på hittil. Tesla Roadster 2 viste frem en prototype i 2017, men en produksjonsklar bil har uteblitt.

Konsept-roadsteren Polestar 02 på sin side, så vi først i Los Angeles i mars, og viser selskapets visjon for fremtidige sportsbiler, ifølge en pressemelding fra Polestar.

KRAFTWERK: Polestar 6 ser uten tvil futuristisk ut, og byr på elleville krefter. 650 kW (884 hk) og 900 Nm. 0-100 km/t på 3,2 sekunder og en toppfart på 250 km/t.

Lynrask

Den såkalte «hard-top»-kabrioleten vil bli bygget på Polestars skreddersydde limte aluminiumsplattform. Den er utviklet internt og har en 800-volts elektrisk høyytelsesarkitektur. Polestar har allerede bekreftet det samme for Polestar 5, som etter planen settes i produksjon fra 2024.

Dette betyr med andre ord hyperraske prestasjoner.

650 kW (884 hk) og 900 Nm fra en dobbelmotor-drivlinje, en målrettet 0-100 km/t sprinttid på 3,2 sekunder og en toppfart på 250 km/t.

Polestar 3 får verdenspremiere i oktober:

Her er det første bildet av Polestar 3

Polestar beskriver selv 02 -eksteriøret som tydelig påvirket av romfartsdesign, både estetisk og aerodynamisk.

Vinger og spoilere har uteblitt. Polestar 02 har isteden integrerte luftkanaler i hjulbuene og en baklykt som fungerer som luftblad.

RENDYRKET: Polestar har valgt romfartsinspirerte designlinjer med Polestar 6. Vinger og spoilere ble for «harry» for svenskene.

Lang ventetid

Polestar bygger den 4,7 meter lange sekseren på en videreutviklet Polestar 5-plattform med kortere akselavstand, men fortsatt med plass til fire i et klassisk 2+2 oppsett.

Men før du slipper jubelen løs, må du smøre deg med tålmodighet. Polestar 6 ser du neppe på veien før tidligst i 2026.

Interessenter i alle Polestars markeder kan reservere en tildelt tid for å bygge bilen på polestar.com fra 16.august 2022. Depositum er på omtrent 200.000 kroner.

Polestar planlegger lanseringen av tre nye biler i løpet av de neste tre årene. Suven Polestar 3 senere i år, en mindre crossovervariant i 2023 og GT-en Polestar 5 i 2024.

Les også