Hopp til innhold

Ferske bilder fra ny Brabus-modell: Sportslig variant av Smart #1

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRABUS: Det bruser vanligvis i blodet når kjennere ser Brabus-navnet.

Bilder av en Brabus-versjon av den kommende Smart #1 har dukket opp litt ut av det blå. Og den kan få 400 hestekrefter.

Vi har foreløpig ikke sett snurten av Smart #1 ennå, men overraskende nok er det sluppet bilder av en frekk Brabus-versjon av bilen allerede. De er vist på den kinesiske plattformen Weibo, men selve bilen skal vises på Chengdu Motor Show i Kina 26. august.

Smart Consept #1:

Smarts store elbil-comeback

I 2019 oppstod Smart Automobile Co, Ltd som et samarbeid mellom Mercedes-Benz AG og Geely Autombile Group. Samme år ble det besluttet at Smart skulle bli et helelektrisk merke.

Den sitter på Geelys skateboard-plattform SEA (Substainable Experience Aechitecture) som er designet for opptil tre motorer. Den store bilen Zeekr 001 er første bil ut på plattformen.

Hva er Brabus?

For de som aldri har hørt om Brabus før: Firmaet har vært kjent siden 80-tallet for å style og trimme Mercedes-modeller. De har også noen svært påkostede Brabus-versjoner av Smart Fortwo og Roadster også.

Brabus har også begynt å modifisere enkelte elbiler for å øke rekkevidden på disse.

Tuning av elbiler:

Brabus øker rekkevidden på EQS

Nå er de, på lik linje med AMG, blitt kjøpt opp av Mercedes-Benz. Sånn sett er det merkelig at det ikke er en AMG-versjon vi har fått se.

400 HK: Den ser relativt uskyldig ut men det antydes skikkelig effekt.

Den nye modellen heter Smart #1 Brabus og får unik front- og bakfanger, sideskjørt og kjølespalte i panseret, angivelig for å kjøle frontmotoren. En takspoiler og større hjul skal sikre grep.

Den får også andre røde eksteriørdetaljer som tak, bremsecallipere og små detaljer. Merkelig nok er det ikke så mye som en B eller Brabus-merke på utsiden.

DETALJER: Luftinntak, farger og felger er blant «gå fort»-endringene.

Men du ser til gjengjeld at det er en Brabus når du titter inni. En stor B i stolene og Brabus på rattet. De samme røde detaljene går igjen i interiøret, og det kan kanskje skimtes sportsstoler i skinn og alcantara. Røde sømmer er gjennomgangstemaet. Ellers er interiøret det samme.

Smart #1 SUV:

Endelig en smart Smart

Ingenting om motor

I kinesiske medier er det spekulert i firehjulsdrift og effekt rundt 400 hester. Da kan den trolig sammenlignes med Volvo C60.

Om modellen kommer til Europa, eller om Brabus har en ekstra høy status i Kina, vites ikke.

MINI-KONKURRENT: Størrelsesmessig vil den minne om dagens Mini Countryman, men trolig ha langt bedre innvendig plass.
Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også