Hopp til innhold

TVR satser elektrisk: Denne skal komme som elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYE TIDER: Hvem skulle tro at småskalaprodusenten TVR skulle være blant de første til å kaste seg på den elektriske bølgen.

Britisk hardcore sportsbil kaster ut kraftige V8-motorer og satser stort på karbonnøytral kjøreglede.

Vi skjønner at det elektriske skiftet ruller fortere og fortere når til og med entusiastmerket TVR annonserer elektrisk bil.

Nyheten kommer samtidig som de annonserer sponsoravtale med Formula E, som er elbilversjonen av Formel 1.

TVR-sjef Les Edgar sier avtalen ikke bare forplikter dem til å revolusjonere TVR som merke, men også mot ren elektrisitet for å bli en nullutslippsaktør i sportsbilbransjen.

Legenden AC Cobra kommer som elbil

I første omgang er det ikke snakk om en helt ny bil, men den sterkt forsinkede Griffith. Bilen ble først vist i 2017, og slippes etter planen neste år – i første omgang med en V8-motor under panseret.

Den elektriske versjonen er tenkt å komme allerede året etter.

Det er foreløpig ikke oppgitt noen detaljer for hverken motor, batteripakke, eller rekkevidde, utover at TVR har gått i samarbeid med gruveselskapet Ensocia Metals, som utvinner litium.  

I likhet med fossilvarianten av Griffith, skal Griffith EV etter planen produseres ved fabrikken i Storbritannia. Så gjenstår det å se om bilen faktisk blir en realitet.

Lanserer SUV:

Tyngste og største Lotus noensinne

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!