Hopp til innhold

Nybilsalget i mai: Ford Mustang Mach-E på topp

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NY HEST I TET: Ford Mustang Mach-E var bilmodellen det ble registrert flest av i Norge i mai.

Og elbilandelen i mai landet på 60,4 prosent.

Det er en ganske solid oppgang sammenlignet med elbilandelen for april, som var på 54,9 prosent. – Det er gledelig med et oppsving fra april, som var en skuffende elbilmåned. Men dette er ikke overraskende, med tanke på at nå har utleveringene av Ford Mustang Mach-E og Skodas Enyaq endelig kommet i gang for alvor, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
IKKE OVERRASKET: Christina Bu i Norsk elbilforening.

Nye modeller i tet

Maitallene fra Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV) viser ganske riktig at vi har en ny bil på topp. For den som er interessert i både nye elbiler og hesteveddeløp, skal det ikke mye til for å spå det som nå har skjedd: At Ford med sin elektriske Mustang i grillen har gått helt i tet av alle biler solgt i mai, elektrisk drivlinje eller ei. I forrige måned var det Volkswagens elektriske SUV ID.4 som ble utlevert til folket i stor stil og som dermed inntok tetposisjonen. Men nå i mai har altså turen kommet til Ford og deres Mustang Mach-E. 1.384 eksemplarer av Fords nye elbil ble registrert i mai, da utleveringene av Mach-E startet for alvor. Hittil i år har Ford utlevert 1.429 eksemplarer av Mach-E. Les også: Test av Ford Mustang Mach-E: Veldig nær det helt store

Skoda Enyaq nummer to blant elbilene

Til sammenligning ble det registrert 1.824 eksemplarer av Volkswagens ID.4 i april, da utleveringen startet for denne modellen. I mai ble det registrert 774 ID.4 i Norge. LES OGSÅ: Test av Volkswagen ID.4 1 st Max Dermed måtte de nå i mai også se seg slått av Skodas Enyaq, som hadde 795 registreringer i måneden vi akkurat la bak oss. Skoda har med sin Enyaq utlevert totalt overlevert 1.429 eksemplarer ventende kunder hittil i år av sin elektriske SUV.
PÅ ANDREPLASS I MAI: Skoda Enyaq.
Les også: Test av Skoda Enyaq iV80: Romslig, komfortabel – og går langt Enyaq ble imidlertid slått av Toyotas stadig storselgende hybrid RAV4, som i mai hadde 853 nyregistreringer. På fjerde plass blant elbilene kom for øvrig Volvo med sin elektriske versjon av XC40, som det ble registrert 595 eksemplarer av i forrige måned.

Nesten 8.500 nye elektriske personbiler i mai

Totalt ble det registrert 8.498 helelektriske personbiler i mai, som dermed sørget for en elbilandel på 60,4 prosent. – Ekstra gledelig er det å se elbilandelen i Oslo, som utgjorde hele 70 prosent i forrige måned, sier Christina Bu i Elbilforeningen. I personbilsegmentet totalt i landet var antallet nyregistrerte dieselbiler 578, mens antallet bensinbiler var 668. Hybridbilene, der ladbare og ikke ladbare biler er slått sammen, utgjorde 4.319 personbiler. I varebilsegmentet ble det i mai registrert 637 elvarebiler. Det utgjør en økning på hele 650 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Les også: Elvarebiler i duell: Budsjett-Maxus mot fjongere fransk Toyota

Fakta om bilsalget i mai

Mest solgte elbilmodeller

Elbilandelen fordelt på fylker:

Fylke (gammel inndeling) Elbilandel mai 2021
Akershus 59,0 %
Aust-Agder 55,4 %
Buskerud 54,0 %
Finnmark 32,2 %
Hedmark 51,9 %
Hordaland 73,5 %
Møre og Romsdal 57,7 %
Nordland 41,8 %
Oppland 58,6 %
Oslo 70,0 %
Rogaland 62,7 %
Sogn og Fjordane 42,8 %
Telemark 57,5 %
Troms 36,0 %
Trøndelag 57,1 %
Vest-Agder 62,5 %
Vestfold 61,7 %
Østfold 61,6 %
Kilde: OFV.no