Hopp til innhold

Nytt konsept fra BYD: Denne skal klare 100 mil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med helt ny plattform skal denne sporty sedanen både være hyperrask og gjerrig.

Vi har akkurat prøvekjørt BYD Tang i Norge, en svær sjuseter med 509 hk med både et interiør og utseende det absolutt er mulig å like.

Les test av bilen og sjekk våre førsteinntrykk i videoen under.

Nå letter de på sløret av en splitter ny bilmodell på sin splitter nye elbilplattform, e-Platform 3.0. Konseptbilen kalles Ocean X.

BYD hevder den skal ha klasseledende ytelser innenfor kunstig intelligens, effektivitet, sikkerhet og estetikk.

Den nye plattformen skal være superfleksibel og brukes til både småbiler og større kjøretøy. Og som med plattformen som Tang er bygget på, vil den være tilgjengelig for alle som vil bruke den. I sentrum ligger det svært sikre Blade-batteriet, som ikke skal kunne ta fyr.

KJØP EGEN PLATTFORM: BYD tilbyr sin nye plattform til alle som vil bygge sin egen drøm.

BYD kaller Ocean X for en konseptbil. Men før vi har sett noe annet enn en dataskisse, kaller vi den nettopp det, en skisse.

Det skal være en stor og sporty sedan med høye ytelser og firehjulstrekk. Vi tillater oss å tro at det også kan være en kombi. Ocean X bidrar med helt nye opplevelser når det kommer til ytelser.

Samtidig skal den kunne hurtiglades med såkalt boosting som skal kunne gi opptil 150 kilometer rekkevidde på bare fem minutter.

Under ser du første titt på den største konkurrenten – NIO ES8. Den er også fra Kina.

0-100 på 2,9

I tillegg har plattformen et effektivt varmepumpesystem som fungerer i temperaturområdet -30 til 60 varmegrader, og som gir opptil 20 prosent bedre rekkevidde om vinteren.

Et nytt avansert firehjulstrekksystem gir optimalt grep samtidig som forbruket er på linje med en tohjulstrekker. 0-100 km/t gjøres unna på på 2,9 sekunder.

Designen skal gi stor innvendig plass og lav luftmotstand. Luftmotstandskoeffisient (Cd) på 0,21. er bare rett bak verdens mest aerodynamiske bil, Mercedes-Benz EQS.

Den 4,1 meter korte kompaktbilen BYD EA1 er lansert som den første modellen som er basert på den nye plattformen. Da med et 44,9 kW/t batteri og rekkevidde på 405 km (NEDC).

Tesla Model Y blir kanskje nordmenns nye favoritt. Den skal også komme med sju seter.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!