Hopp til innhold

Viser ny toppmodell: BYD vil knuse Tesla S Plaid med denne

RÅSKINN: Luksus-sedanen har en lengde på 5,26 cm, altså blant de aller største sedanene på markedet.

BYD kjørte forbi Tesla som største elbilmerke i fjor. Nå vil bilmerket kjøre forbi konkurrenten i bokstavelig forstand også – via luksusmerket Yangwang og modellen U7.

BYD har satt siktet på Tesla som sin største konkurrent.

Det første vi merket var priskrigen der BYD satte ned prisen på Seal, en sedan på størrelse med Tesla Model 3 – en prisreduksjon som medvirket til tilsvarende prisnedsettelser på Tesla-modeller verden over.

Verdens største elbilprodusent i 4. kvartal i fjor:

BYD forbi Tesla i salg av elektriske biler

Og mens Tesla nå har fire modeller verden over, pluss at de nylig presenterte Cybertruck, som bare selges i noen markeder – har BYD et større spekter av modeller.

I Norge er de riktignok bare representert med Tang, Atto3 og Han, mens i andre markeder i Europa finnes Seal, Seal U, Seagull, og Dolphin. I Kina har merket enda flere elektriske modeller.

DRØYE LINJER: Yangwang går motsatt vei av Tesla, og har karosseriet fullt av detaljer. Legg merke til LiDAR på taket, den nye standarden fra Kina.

Et eget luksusmerke

Men i tillegg til dette, har BYD også luksusmerket Yangwang.

De gjør det ikke på samme måte som Mercedes, med å jåle opp eksisterende modeller og kalle dem Maybach. Nei, dette er helt egne bilmodeller.

Foreløpig har de U8, verdens kuleste offroader, enten vi snakker elbil eller ei. Les hele bildeteksten under for mer info.

MAKTDEMONSTRASJONEN YANGWANG U8: På elektriske U8 har du 1.200 hk, et hjul i hvert hjørne med mulighet for å spinne seg sidelengs inn i parkeringsplasser, Tank Turn osv. I tillegg har den hydraulisk hjuloppheng à la gamle Citroëner og kan kjøre videre med et punktert hjul. Den kan til en viss grad kjøre helt vannrett i kupert terreng også, siden LiDARen leser terrenget foran deg. Ikke bare kan den vade, men kjøres flytende også, uten vanngjennomtrengning, med alle funksjoner inntakt.

Dessuten har de superbilen U9. Det spesielle er at de begge har 1.300 hestekrefter.

Svær sedan

Nå vil de Tesla Model S Plaid til livs med supersedanen U7, med akkurat like mye krefter.

VIL TA DENNE: Det gjenstår å se om blytunge Yangwang U7 kommer til å knerte Model S Plaid i akselerasjon og toppfart.

Den er svær. Hele 5,26 meter lang, og utseendet er ganske voldsomt.

Man har stjålet de to bulene på panseret fra Mercedes sine AMG-modeller, profilen langs karosserisiden fra Dodge – og LED-kjørelysene dominerer nærmest hele fronten. Baklyktene går i hele bilens bredde.

SUPER-SVÆRING: Yangwang U9 er over fem meter lang og veier 2,4 tonn. Yangwang er et helt nytt merke og ingen av bilene har kommet i serieproduksjon ennå. Også U9 har hydraulisk fjæring og kan både hoppe og danse, om det skulle være ønskelig.

Effekten er 300 hk høyere enn Tesla Model S Plaid og legger også Lucid Air, med 1234 hester, i skyggen.

Dessverre er det ikke mye mer vi vet om den kommende bilen. BYD har ikke offentliggjort hvor kjapt den akselererer, men om den ikke er for tung, bør den klare å slå Tesla.

BREMSER: U7 har bremser, men nylig viste Yangwang et konsept på store U8 helt uten bremser. Det tyder på at motorene skal kunne regenerere med så stor kraft at man ikke trenger dem. De viste også steer by wire-styring på samme konsept.

Men akkurat vekta kan kanskje sette en stopper for nettopp det. Den har et batteri på hele 135 kWt, og det er ikke som man skulle tro et litium-ion-batteri, men selvfølgelig deres eget LFP Blade-batteri.

Rekkevidden skal etter den kinesiske standarden være 800 kilometer, som trolig vil tilsvare drøyt 700 km med WLTP-målestokken.

Mer av dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff og fordeler rett inn i innboksen!

Vi må dermed regne med et oppgitt gjennomsnittlig forbruk på over to kWt på mila.

Det er hvert fall på det rene at den aldri vil slå Tesla på verken vekt, aerodynamikk eller effektivitet.

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!

Les også