Hopp til innhold

KIA EV9 lanseres tidlig i 2023: Her kan du se de første bildene

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

KIA EV9: Og snur den på hodet får du kanskje den svenske fotballklubben 6VE AIK. Du får i hvert fall ikke EV6.

Riktignok nok er bilen kamuflert på disse bildene, men ifølge Kia er de «avslørende». Og melder at sjuseteren skal lanseres i første kvartal 2023.

«Avslørende bilder frigitt av fabrikken!» skriver Kia fredag i en smådramatisk pressemelding om bilen som foreløpig er å regne som en konseptbil.

Men selv om bildene kanskje ikke så veldig avslørende (men det spørs selvsagt hva KIA legger i begrepet) siden de er så folierte at selv en sebra antakelig ville bli grå, eller kanskje rutete av misunnelse er det ganske riktig de aller første virkelige bildene vi ser her av den kommende sjuseteren fra Kia.

Og nå bekrefter Kia Norge at EV9, som de omtaler som «Kias flaggskip», skal være klar til lansering i første kvartal til neste år.

Forvokst Soul?

Så sent som i går kom bekreftelsen på at EV9 er klar til lansering i første kvartal 2023. Og i dag frigir fabrikken bilder fra testingen.

Og selv om bilen er kamuflert, kan man saktens se at mange av de rette linjene fra konseptbilen er på god vei til å bli med videre mot ferdig produksjonsbil.

I tillegg kan man se store deler av frontlyktene og få et inntrykk av bilens størrelse.

Og den er ikke akkurat liten …

Vi har tidligere skrevet om EV9 mens den definitivt fortsatt befant seg på konseptstadiet:

Kia Concept EV9:

Svær SUV fra Kia

Da konkluderte vi med at det kunne være et marked i Norge for en bil som denne, selv om vår skribent omtalte den som en «oppblåst e-Soul»:

«Det er SUV-er svært mange nordmenn vil ha for tiden – og Kia og en drøss med andre produsenter om dagen, mener åpenbart at vi trenger en kjempestor sådan, med tre seterader.

Dette er altså enda en asiater med sju seter. Nylig er vi blitt presentert for tilsvarende fra BYD TangHongqi E-HS9 og Nio ES8», skrev han, og konkluderte slik:

«Denne doningen kan altså bli en slags camping-SUV.»

Mange testrunder

Bilen har allerede vært testet i flere deler av verden, både i bakker, tøft terreng – i tillegg til tester hvor bilens vadehøyde utfordres og måles.

EV9 skal nå være inne i sin aller siste runde med tester, og bildene som vises her er fra testing i Namyang i Sør-Korea.

Kommer med «batteribank på hjul»

– Vi gleder oss til å kunne tilby en ekte SUV med god plass og god rekkevidde. Det er få konkurrenter i dette segmentet, og EV9 blir en av de første, og ikke minst en av de største, sier Irene Solstad, administrerende direktør i Kia Norge.

Bilen er for øvrig bygget på Kias plattform E-GMP, som vi kjenner fra EV6.

Den vil også få såkalt V2L (Vehicle to load), som stadig flere nye elbiler utrustes med, slik at du kan drive elektriske apparater med bilen.

Akkurat slik vi i elbil.no gjorde da vi brukte en Kia EV6 som batteribank på hjul for å brygge kaffe og steke vafler tidligere i år:

Tips til elbilferien – klar for å teste V2L?

Stek vafler og kok kaffe med strøm fra elbilen

Og denne kjerra er antakelig stor nok til at en liten familie sikkert kan sove godt i den også.

Kanskje særlig hvis de holder tilbake litt på kaffen …

Les også

Ladeklubben, ElbilAppen og den blå ladebrikken

Bli medlem!

Få Norsk elbilforenings ladebrikke som gir deg tilgang til ladestasjoner i Norge og Europa, eksperthjelp på lading og supertilbud på veihjelp. Gjør som over 120 000 andre elbilister!